Vége a Szécsény fóbiának!

 

2012.05.26 18:00, Rimóc, Sportpálya

Rimóc SE - Szécsény VSE 3:1 (2:1)

vezette: Kovács (Babcsán, Csáky)

Aktuális ellenfelünket tiszteltük és komolyan vettük, mert korábbi eredményeik önmagukért beszélnek. A mérkőzés előtt ezer sebből véreztünk, sok volt a hiányzónk ( Lovász, Rádi, Mócsány, Kómár), de tudtuk nincsenek pótolhatatlan játékosok és ebben a  nehéz helyzetben is helyt kell állnunk.

Élvezetes, küzdelmes első félidőt játszott a két csapat. Együttesünk gyorsan átvette a kezdeményezést, amelynek meg is lett a gyümölcse: Bangó R. góljával gyorsan vezetést szereztünk (1-0). A félidő közepétől azonban a vendégek magukhoz ragadták a játék irányítását és Botos révén  kiegyenlítettek. Ezt követően is Oláh Tibinek többször igazolnia kellett megbízható, kitűnő formáját, azonban a jó iramú első félidő végére Vincze remek góllal juttatta újra vezetéshez csapatunkat (2-1).

A második félidőben átengedtük a területet a vendégeknek és vezetésünk birtokában megszálltuk a saját büntetőterületünk előterét. Okosan védekeztünk és a szécsényiek közül nem volt olyan játékos aki átjátszotta volna a védelmünket. Aztán a hajrában egy szép kontra támadás után Vincze lépet ki és újabb találatával végleg felrakta az i-re a pontot (3-1).

A mai nap volt egységünk, önbizalmunk, ami az eredményben is tükröződött. Valaki mindig átsegített minket a mérkőzés hullámvölgyein, és ez a fontos: mindig valaki más. Hihetetlenül jó érzés volt utóbbi hetek sikertelensége után végre nyerni. Jól játszottunk és megérdemelten nyertünk egy szimpatikus ellenfél ellen, akiknek további sok sikert kívánunk. Nekünk pedig nem szabad a lufit túlfújni, hanem tovább kell lépni, és készülni kell a Pásztó elleni fontos mérkőzésre.

Á.R.

Komár Gábor: – A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk úgy, hogy helyzeteink harmadát értékesítettük. Ez óriási előrelépés az elmúlt meccsekhez képest.
Csábi János, a Szécsény megbízott edzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg, így vesztettünk. Gratulálok a hazai csapatnak!

 

Csatáraink gólerőssége mellett a nagyobb akarat és a több jó teljesítmény döntött az erősen tartalékos szomszédvárak rangadóján.

2012.05.26 18:00, Rimóc, Sportpálya

Rimóc SE - Szécsény VSE 3:1 (2:1)

vezette: Kovács (Babcsán, Csáky)

A tavaszi felkészülési mérkőzéshez hasonlóan – 2007. 10. 27- óta először – ezúttal bajnoki mérkőzésen is sikerült legyőzni a belső problémákkal küszködő szomszéd Szécsény csapatát.

A mérkőzés első harmadában Bangó R. találatával korán megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd a félidő közepén Botos gólja egyenlítést ért a vendégeknek. Még az első játékrészben újra előnybe került a Komár csapat, ezúttal Vincze lövése akadt el Csampa kapujában. A második játékrészben a mindkét oldalon kimaradt sok helyzet mellett ismét Vincze tudott eredményes lenni, a lefújás előtt öt perccel szerzett találata bebiztosította a magabiztos hazai győzelmet.

A jó labdarúgó időben a szokottnál nagyobb érdeklődéssel övezett találkozón aktívabban kezdtük a játékot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két kihagyott helyzet után a tizedik percben már megszereztük a vezetést. Egy felívelt labdára Vincze és az ellenfél védője - kapusa ütközött, a labda Bangó R. elő került, aki tíz méterről az üres kapuba passzolt. (1:0)

A gól után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, több helyzetet kidolgoztak, amelyet Oláh kapus nem egyszer bravúrosan hárított. A huszonötödik percben már Ő is tehetetlen volt, az addig is bizonytalan védekezésünk eredményeként egyenlítéshez jutattuk az ellenfelet (a tizenhatoson belül odapasszoltuk a labdát a vendégjátékosnak, aki élt a felkínált lehetőséggel és a kapuba lőtte a labdát). (1:1)

A folytatásban váltakozva forogtak veszélyben a kapuk, majd egy szemfüles helyzetkihasználást követően újra mi örülhettünk. Egy a vendégek által vitatott bedobás után Vincze régi napjait idézve pazar labdaátvétel után 8 méterről mintaszerű gólt szerezett (2:1)

Fordulást követően tovább hullámzott a játék, amelyet nagy küzdelem mellett inkább ígéretesebb hazai támadások jellemeztek, sorra alakítottuk ki helyzeteinket - Vincze, Bangó, Árva – de ezek rendre ki is maradtak. A szécsényiek támadásai a feljavult hazai védekezés mellett már nem tűntek olyan veszélyesnek, mint az első félidőben. Öt perccel a vége előtt egy szép támadás után Vincze tizenhatosról leadott okos lövésével eldöntötte a mérkőzést. (3:1)

Az erősen tartalékos csapatok összecsapásán (a hazaiaknál hiányzott Mócsány, Rádi, Lovász, Komár, sérülten játszott Kuris, Hegedűs) pozitívum, hogy az ifjúságiaktól bemutatkozott Beszkid Artúr. A vendégek is ezer sebből véreztek, és a mérkőzés végén még az edzőjüket is elvesztették. Mindent összevetve megérdemelt hazai siker született.

J.B.

Rimóc -Oláh -Kuris, Kelecsényi, Hodúr (Bangó B. 80'), Laczkó -Bangó N., Árva, Rácz, Hegedűs (Beszkid A. 25')- Bangó R.( Lehoczki 85'), Vincze

Szécsény - Csampa - Deák, Végh, Rácz, Cseke (Oravecz 74') - Galcsik, Ökrös (Szmolnik 60'), Juhász, Botos, -Horváth, Szabó

Gl.: Bangó R.10', Vincze (35', 85') ill. Botos 24'

Komár Gábor: – A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk úgy, hogy helyzeteink harmadát értékesítettük. Ez óriási előrelépés az elmúlt meccsekhez képest.
Csábi János, a Szécsény megbízott edzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg, így vesztettünk. Gratulálok a hazai csapatnak!

 

Héhalom SE-Rimóc SE 3:2 (3:0)

2012.05.20 18:00 Héhalom, sportpálya

Vezette : Baranyi (Gordos, Nagy)

A tabella második fokán álló - hazai pályán szereplő - Héhalom csapata az első játékrészben negyedóra alatt három gólos előnyhöz jutott a védekezésben szerényen teljesítő rimóciak ellen, ám a második félidőben Oláh és Bangó R. találata visszahozta ugyan a mérkőzést a vendégek számára, de az egyenlítésre már nem maradt elég erő.

Ideális játékidőben, jól előkészített pályán kezdtek a csapatok. A mérkőzés elejét tapogatózó játék jellemezte, amelyben a vendégcsapat nem volt megilletődve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első igazán nagy helyzetet Rácz kitűnő indítását követően Bangó N. hagyta ki, az ötös magasságából leadott gyenge lövését Vida kapus könnyedén hárította. Ezzel az elpuskázott lehetőséggel meghúztuk az oroszlán bajszát, ezt követően rövid időn belül - a rimóci középpálya és védelem asszisztálása mellett - a hazai csapat három mintaszerű, jobb oldalon vezetett akcióból három látványos gólt szerzett. Ekkor úgy nézett ki elkerülhetetlen lesz a nagy arányú hazai győzelem. A lefújást megelőzően Kuris sérülése a vendégeket még tovább sulytotta.

A második félidőben Kelecsényi a védelembe, Bangó R. a támadósorba került, és még jobban kezdtük a játékot, mint az első játékrészben. A jobb játék helyzetekben is megmutatkozott, Bangó R. lövése előbb a felső lécen csattant, majd egy újabb támadás végén Bangó N. kerülht kihagyhatatlan helyzetbe, de gól ezúttal sem született. A lendület továbbra sem tört meg, Bangó N. rázta le a büntető területen belül a védőjét, akit ezúttal csak szabálytalanul tudtak szerelni. A megítélt büntetőt Oláh magabiztosan értékesítette. A következő találat is a vendégek részéről született, Bangó R. kitűnő csellel játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül, lövése ezúttal már gólt eredményezett. A hazaiak ezt követően támadásban még egy kapufás lövésig jutottak, a rimóciak részéről azonban már nem maradt elég erő az egyenlítő találat megszerzésére.

A második félidőre átszervezett csapatunk már hibátlanul oldotta meg a védekezési feladatokat, a csapat látványosan feljavult és támadásban Bangó R. beállítása is új színt hozott a játékunkba, ami hosszú időt követően támadásban két gólt eredményezett. Végül is jó mérkőzés volt, amely pozitív-negatív értelemben is tanulságos lehet az elkövetkező mérkőzésekre nézve.

J.B.

Héhalom SE -Vida- Dinka, Kovács, Pásztor, Sóss- Babusa, Bognár, Gerhát (Zsámboki 72'), Danguly (Jakus M. 68') - Jakus P. (Tóth 78'), Lőrincz

Rimóc SE -Oláh - Mócsány, Kuris (Bangó R. 46'), Rádi, Laczkó -Kelecsényi, Árva (Hegedűs 75') , Bangó N., Rácz, -Vincze (Lehoczki 83'), Lovász 

Góllövő : Babusa 29', 40', Sóss 34' ill. Oláh 73', Bangó R. 84'

Szilágyi Alber: - Az első félidőben jól játszottunk, gólhelyzeteket teremtettünk és három gólt lőttünk. A szünet után az eredmény birtokában azt gondoltuk, hogy "vége van a mérkőzésnek" és kiengedtünk. A lelkesen és helyenként jól játszó vendégek példát mutattak arra, hogy vert helyzetből is fel lehet állni.

Komár Gábor : -Az első félidőben "befűzték a filmet", csak szaladgáltunk a rendre jól beinduló hazai támadók után és három gólos hátrányba kerültünk, bár ekkor is adódtak helyzeteink. Fordulás után bátor, lelkes játékot produkáltunk és a gólok mellett több nagy helyzetet is elpuskáztunk. A levegőben lógott a pontszerzés.

(De)Koncentrációs zavarban

2012.05.13. 12:00

 Rimóc SE-Mátranovák SE 0:1 (0:0)

Jobb képességű csapatok ellen továbbra is képtelen a gólszerzésre a rimóci csapat, ezúttal is egygólos mérkőzésen maradt alul -hazai pályán, Mátranovák ellen -egy küzdelmes, túlfokozott izgalmaktól sem mentes mérkőzésen.

A két csapat nem mindennapi összecsapással szórakoztatta a labdarúgás hódolóit a nagybátonyi pályán. Együttesünk nem ijedt meg saját árnyékától, és kellemes benyomást nyújtott a bajnokesélyes otthonában. A párharcból nem hiányzott a fűszer, az öltet. Támadásokat ellentámadások követték, nagy volt az iram, szép volt a játék.

Az első félidőben csapatunk volt közelebb a gólszerzéshez, azonban sajnos Vincze lövése nem a hálóba hanem a kapufán csattant.

A második félidőben a hazaiak voltak kezdeményezőbbek és veszélyesebbek. Nagy izgalmak közepette teltek a percek. A hazaiak támadtak, csapatunk önfeláldozóan védekezett, zúgott a lelátó, végül csapatunk ezúttal sem kötött szövetséget a Fortunával és megint a mérkőzés végén szenvedtünk vereséget.

Most már mellékes, ki hol és miért hibázott a gólnál. Sokkal fontosabb, hogy a csapat bebizonyította, hogy tud bátran futballozni. Minden meccset meg lehet nyerni, még azokat is ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Erről szól a futball.

Csak úgy kell felállni a pályára, hogy meg akarjuk verni az ellenfelet. Igaz a győzelem még ebben az esetben sem garantált, ám a szimpatikus vesztes mindig elnyeri a közönség elismerését. És ez olyan erkölcsi és szakmai tartást adhat, amelyre aztán lehet építeni.

Ha a következő mérkőzések párharcait ugyanilyen kellő alázattal és eltökéltséggel vívjuk meg, akkor felénk kell, hogy billenjen a mérleg nyelve. Csak dolgozni kell becsületesen és előbb- utóbb fordul a szerencse kereke.

Á.R.

Nagybátony – Rimóc 1–0 (0–0) 
Nagybátony, 300 néző, vezette: Csehi A. (Dobos A., Mohácsi B.).
Nagybátony: Zsignár – Mátrai (Kálmán), Almási, Németh, Dudás – Benus, Csatlós Cs., Balázs, Szabó (Csatlós T.) – Alapi, Bakos. Játékos-edző: Csatlós Tamás.
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Bódi, Komár – Kelecsényi, Árva, Rácz, Bangó N. – Vincze, Bangó R. Játékos-edző: Komár Gábor. 
Gl.: Benus. Sárga, lap: Mátrai, Almási, Balázs, Benus, ill. Komár. Jók: Almási, Dudás, Németh, Benus, Balázs, ill. az egész csapat.

Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak. Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. A Rimóc az egy pontért érkezett, de a hitünk és az akaratunk felülmúlt mindent. Ez értékesebb győzelem volt az előzőektől. Köszönjük mindenkinek, akik mellettünk voltak. 
Komár Gábor: – Nagy küzdelemben végig kezünkben volt az egy pont megszerzésének lehetősége, de a bíró sporttárs és segítői folyamatosan a jobbik csapatot segítették, s rendre ellentétes ítéleteket hoztak a kárunkra. Amikor a legjobb képességű csapat a meccs végén a bírót noszogatja, hogy fújd már le, az mindent elmond csapatunk teljesítményéről.

süti beállítások módosítása