Csatáraink gólerőssége mellett a nagyobb akarat és a több jó teljesítmény döntött az erősen tartalékos szomszédvárak rangadóján.

2012.05.26 18:00, Rimóc, Sportpálya

Rimóc SE - Szécsény VSE 3:1 (2:1)

vezette: Kovács (Babcsán, Csáky)

A tavaszi felkészülési mérkőzéshez hasonlóan – 2007. 10. 27- óta először – ezúttal bajnoki mérkőzésen is sikerült legyőzni a belső problémákkal küszködő szomszéd Szécsény csapatát.

A mérkőzés első harmadában Bangó R. találatával korán megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd a félidő közepén Botos gólja egyenlítést ért a vendégeknek. Még az első játékrészben újra előnybe került a Komár csapat, ezúttal Vincze lövése akadt el Csampa kapujában. A második játékrészben a mindkét oldalon kimaradt sok helyzet mellett ismét Vincze tudott eredményes lenni, a lefújás előtt öt perccel szerzett találata bebiztosította a magabiztos hazai győzelmet.

A jó labdarúgó időben a szokottnál nagyobb érdeklődéssel övezett találkozón aktívabban kezdtük a játékot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két kihagyott helyzet után a tizedik percben már megszereztük a vezetést. Egy felívelt labdára Vincze és az ellenfél védője - kapusa ütközött, a labda Bangó R. elő került, aki tíz méterről az üres kapuba passzolt. (1:0)

A gól után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, több helyzetet kidolgoztak, amelyet Oláh kapus nem egyszer bravúrosan hárított. A huszonötödik percben már Ő is tehetetlen volt, az addig is bizonytalan védekezésünk eredményeként egyenlítéshez jutattuk az ellenfelet (a tizenhatoson belül odapasszoltuk a labdát a vendégjátékosnak, aki élt a felkínált lehetőséggel és a kapuba lőtte a labdát). (1:1)

A folytatásban váltakozva forogtak veszélyben a kapuk, majd egy szemfüles helyzetkihasználást követően újra mi örülhettünk. Egy a vendégek által vitatott bedobás után Vincze régi napjait idézve pazar labdaátvétel után 8 méterről mintaszerű gólt szerezett (2:1)

Fordulást követően tovább hullámzott a játék, amelyet nagy küzdelem mellett inkább ígéretesebb hazai támadások jellemeztek, sorra alakítottuk ki helyzeteinket - Vincze, Bangó, Árva – de ezek rendre ki is maradtak. A szécsényiek támadásai a feljavult hazai védekezés mellett már nem tűntek olyan veszélyesnek, mint az első félidőben. Öt perccel a vége előtt egy szép támadás után Vincze tizenhatosról leadott okos lövésével eldöntötte a mérkőzést. (3:1)

Az erősen tartalékos csapatok összecsapásán (a hazaiaknál hiányzott Mócsány, Rádi, Lovász, Komár, sérülten játszott Kuris, Hegedűs) pozitívum, hogy az ifjúságiaktól bemutatkozott Beszkid Artúr. A vendégek is ezer sebből véreztek, és a mérkőzés végén még az edzőjüket is elvesztették. Mindent összevetve megérdemelt hazai siker született.

J.B.

Rimóc -Oláh -Kuris, Kelecsényi, Hodúr (Bangó B. 80'), Laczkó -Bangó N., Árva, Rácz, Hegedűs (Beszkid A. 25')- Bangó R.( Lehoczki 85'), Vincze

Szécsény - Csampa - Deák, Végh, Rácz, Cseke (Oravecz 74') - Galcsik, Ökrös (Szmolnik 60'), Juhász, Botos, -Horváth, Szabó

Gl.: Bangó R.10', Vincze (35', 85') ill. Botos 24'

Komár Gábor: – A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk úgy, hogy helyzeteink harmadát értékesítettük. Ez óriási előrelépés az elmúlt meccsekhez képest.
Csábi János, a Szécsény megbízott edzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg, így vesztettünk. Gratulálok a hazai csapatnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rimocise.blog.hu/api/trackback/id/tr804528243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása