Tovább csúszunk a lejtőn

2011.10.22. 19:44

Ezúttal sem szakadt meg a szécsényiek jó sorozata

Erőtlenül, akarat gyengén, motiválatlanul a hátralévő meccseken sem fog babér teremni  

Szécsény-Rimóc 2:1 (0:1)

Alacsony színvonalú, kevés focit bemutató mérkőzésen a vendég Vidomusz csapat a mérkőzés elején Oláh büntetőjét követően megszerezte ugyan a vezetést, ám ezzel ki is merítette a mai napra a tarsolyában lévő csekély támadópotenciált. Így nem volt meglepő, hogy a győzelmet jobban akaró hazaiak a második félidő első perceiben előbb Ágner révén egyenlíteni tudtak, majd néhány perccel később Németh találatával már a vezetést - és mint utóbb kiderült -a győztes találatot is megszerezték. A szécsényiek győzelme teljesen megérdemelt volt, míg rimóci oldalon ma az volt az egyetlen "bravúr", hogy a második játékrészt kapura lövés nélkül sikerült abszolválniuk.

Szomszédvárak rangadójára készülve férfias, gólokkal tarkított, az esemény színvonalához méltó, küzdelmes játékot vártunk a pályára lépő csapatoktól. Ezzel szemben teljesen mást kaptunk rimóci oldalon: kínlódást, céltalanságot és legfőképp közönnyel tarkított nagy semmit! Szécsényben ki lehet kapni, ezt megelőzően sok csapat kapitulált már a hazaiak előtt  - és a jövőben is hasonlóan lesz majd. Egy vereségben sokszor nem a  vereség ténye a legfájóbb, hanem a körülménye. Kapura lövés nélkül igazán nehéz győzni, ami meg végképp kínos, hogy a csapat egyetlen találatát a csapat kapusa szerzi.

Az első húsz percet a rimóciak kezdték jobban. A 17. percben Bangó N. buktatásáért megítélt jogos büntetőt ezúttal is Oláh értékesítette. A gól eufóriája csak néhány percig tartott, majd fokozatosan a szécsényiek kezdték el átvenni az irányítást. A félidő további felében fölényük már helyzetekben is megmutatkozott, ismét Oláh volt a főszereplő, ám ezúttal védéseivel kellett bizonyítania. A második félidő a múlt heti - héhalom elleni mérkőzéshez -hasonlóan kezdődött. Fejben még az öltözőben morfondírozhattak a vendégek, míg szécsény öt perc alatt két gólt is szerzett, ezzel végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. Előbb egy bedobást követően Ágner lőtte ki a bal alsó sarkot, majd néhány perccel később Németh talált be szabadrúgásból. A folytatásban is a hazaik maradtak aktívabbak, többször is helyzetet alakítottak ki Oláh kapujánál, de újabb találat már nem született a mérkőzésen.

Az utóbbi négy mérkőzés második félidei formáját tekintve a hátralévő mérkőzések is baljós jeleket sejtetnek, a biztosra vett pásztói elleni győzelemhez ez a játék kevés lesz. 

In Memoriam : Kiss Bertalan

2011.10.22. 18:45

Hosszan tartó súlyos betegség után - 71 éves korában -2011.10.18-án elhunyt Kiss Bertalan. A Rimóci Sport Egyesület osztozik a gyász fájdalmában, és részvétét fejezi ki a családtagoknak.

 

A halál mindíg fájdalmas, súlyos terhe elviselhetetlenül nyomaszt minket. Az elmúlás felfoghatatlan tartalma túlmutat az emberi megismerés határain, talán ezért is olyan nehéz elviselni azt. A halál a földi élet zárása, egyben egy újjászületés is, valami új kezdete. Az ember meghalhat ugyan, de az emlékei itt maradnak. Ezek az emlékek örökre velünk maradnak, ahogyan "Bercibá" emlékei is itt maradnak. Az Ő története közös történetünk, mi részesei voltunk az Ő könyvének és Ő is részese a mi könyvünknek. A nyelv, amelyen a mi közös könyvünk íródott : a foci. Az Én generációm keveset tudott róla, de tudtuk, hogy van. Mi nem fociztunk vele együtt, mi nem láthattuk játszani, Ő viszont látott minket. Nem csak látott minket, tett érte, hogy láthasson, tett érte, hogy játszhassunk. Sokszor a szürke hétköznapokban a távolban észrevétlenül, sokszor a hétvégeken a szemünk előtt. Ő volt az, akit sokszor a 21-es főúton láthattunk stoppolva, hogy eljöhessen megnézni minket, de Ő volt az is aki  a csapatnak tarjáni forrásvizet hozott, mert hitt bennünk. Hitte, hogy tud tenni értünk, hitte, hogy segíthet.

 

Segített! Segített nekünk megtudni, hogy mit jelent az önzetlen segítsége, segített megtudnunk, mennyit is ér nekünk az Ő jelenléte. Segített, példát mutatott. Példát a kételkedőknek, példát a rosszaknak és példát a jóknak. Ez a példa az Ő tanúsága, ez az amit már nem mutathat nekünk többé. Ránk hagyta  a felelősséget, hogy a példáját vigyük tovább. És mi tudjuk, értjük és visszük. Tovább, "Bercibá" nélkül, de tovább az emlékeivel, a példamutatásával. A mi közös könyvünk ezúttal befejeződött, de  a sajátunkat tovább írjuk. Hétvégeken, hétköznapokon …a kapott útmutató alapján. 

Négy éve nyertünk utoljára Szécsényben

A hétvégi forduló egyik legpikánsabb összecsapása lehet a Rimóciak szécsényi vendégjátéka, ez az a mérkőzés, ahol a tabellán elfoglalt helyezés, a korábban szerzett pontok, a pillanatnyi csapat összeállítás általában mit sem számít. Rimóci oldalról a soron következő mérkőzés különösen fontosnak ígérkezik, annál is inkább, mert a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezések alapján a két csapat között az elmúlt néhány évet figyelembe vége most a legkisebb a különbség. A statisztika ezúttal is a hazaik mellett szól, pályaválasztóként az elmúlt négy évben három győzelem mellett csupán egyszer szenvedtek vereséget - legutóbb még 2007. október 27-én.

Bízzunk benne, hogy a korábbi évektől eltérően ezúttal nem a játékvezető fogja mesterségesen színezni  a mérkőzést, hanem a csapatok játéktudása dönti el a végső eredményt.

2011.06.04  Rimóc-Szécsény  2:2 (0:1)

2010.11.06. Szécsény-Rimóc  1:0 (1:0)

2010.05.01. Szécsény-Rimóc  1:0 (1:0)

2009.10.03  Rimóc-Szécsény  1:3 (0:1)

2009.06.23. Szécsény-Rimóc  3:1 (1:1)

2009.05.20. Rimóc-Szécsény  2:2 (1:1)

2008.06.01  Rimóc-Szécsény  0:1 (0:1)

2007.10.27  Szécsény-Rimóc  0:2 (0:1)

süti beállítások módosítása