Hatossal térhet haza pásztó

2011.10.29. 16:01

Látványos, hét gólt hozó mérkőzésen a legjobb formáját idéző Lovász Balázs vezérletével kiütéses győzelmet aratott Rimóc

 

A múlt heti kiábrándító játékot feledve hazai pályán helyenként közönségszórakoztató játékkal kiütéses győzelem született a jelentősen megfiatalított, támadásban igen keveset mutató pásztóiak ellen.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a csapatok a közelmúltban elhunyt, a rimóci labdarúgás salgótarjáni nagyköveteként is tevékenykedő Kiss Bertalan emléke előtt tisztelegtek néma főhajtással. A kezdő sípszó után a hazaiak kezdték támadólag a mérkőzést, Kelecsényi szerencsés körülmények között már a kilencedik percben betalált Csoór kapujába. A pásztóiak a gólt követően feljebb tolták a védelmüket, agresszívabban kezdtek el játszani. Ennek eredményeként az egyenlítésre is esély nyílt, egy kontratámadás végén Falusy Oláh-t is átjátszotta már, de lövését Mócsány a gólvonalról menteni tudta. Továbbra is a pásztóiak maradtak aktívabbak, bár igazán komoly gólszerzési lehetőségre nem futotta az erejükből. A félidő közepétől azonban újra a rimóciak vették át az irányítást, előbb Rácz szabadrúgása okozott némi zavart a pásztói kapunál, majd Sándornak sikerült kiszorított helyzetben értelmetlenül eltalálnia Vincze lábát, megajándékozva ezzel Oláh kapust egy büntetőrúgás lehetőségével. A jogos tizenegyes rúgást ezúttal is gólt eredményezett, így már kettőre nőtt a hazaiak előnye. A harmadik találat Kelecsényi lábában volt, azonban jól kivitelezett szabadrúgását látványos vetődéssel -a vendégek legjobbja – Csoór kapus a felső sarokból tornázta szögletre. Néhány perccel később ismét bravúrra volt szükség a vendégek kapujában, Komár 12 méterről lőhetett kapura, ám lövését ismét sikerült hatástalanítani.

A második félidőben is folytatódott a rimóci mezőnyfölény, a pásztóiak ugyan bevetették a rutinos Maksót, aki némi fazont hozott a középpályára, de a befejezésekbe rendszerint elfogyott a leleményesség. Hazai oldalon az első félidőben is agilisan játszó Lovász játéka okozott továbbra is pozitív meglepetést, az ötvenötödik percben előbb Laczkót hozta a jobb szélről gólhelyzetbe, majd négy perccel később ugyanígy Vinczének is kiosztott egy újabb –a mérkőzésen már a harmadik- gólpasszt, így már négyre nőtt a Vidomusz csapat előnye. A pásztóiak kilátástalan helyzetét csak sújtotta, hogy Fenyvesi az ötvenhatodik percben kiállíttatta magát Baranyi játékvezetővel, a játékos szerint a partjelző nem ítélt leshelyzetet, ezért megütötte Lovászt. A teljesen széthullott vendégek védelme ezt követően nem okozott nagy ellenállást, néhány perccel később Vincze hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bangó Norbit, majd újabb három perccel később a nemrég beállt Bangó Rómeó ugratta ki ismét Bangó Norbit, aki megszerezte csapata hatodik, saját maga második találatát is.  A mérkőzés végére a nagy eufóriában alább hagyott a hazaiak koncentrációja, egy értelmetlen szabálytalanság miatt a játékvezető ezúttal Oláh kapuja előtt mutatott a büntetőpontra, amit Kovács értékesített, beállítva ezzel a hat-egyes végeredményt

Rimóc – Pásztó 6–1 (2–0)
Rimóc, 100 néző, vezette: Baranyi II G. (Pap I., Oláh G.). 
Rimóc: Oláh T. – Mócsány (Bangó B.), Kuris, Rácz R., Komár – Laczkó, Kelecsényi, Rácz I. (Bangó R.), Bangó N. (Hegedűs) – Lovász, Vincze. Edző: Vidomusz Tibor.
Pásztó:Csoór – Bazsó, Bognár, Fenyvesi, Sándor (Maksó) – Dropka, Gömbicz, Mucsina (Huszár), Dancsok – Kovács, Falusy. Edző: Vallus Ferenc. 
Gl.: Bangó N. (2), Kelecsényi, Oláh T. (11-esből), Vincze, Laczkó, ill., Kovács (11-esből). Sárga lap:Rácz R., Rácz I., ill., Dropka, Gömbicz, Dancsok. Kiállítva:Fenyvesi. Jók:az egész csapat, ill., Csoór.

 

Vidomusz Tibor: – Gratulálok a csapatnak, mindent megtettek a győzelemért. Egy sokat futó, fiatal Pásztót vertünk meg, további sok sikert nekik. 
Vallus Ferenc: – Ha valamit eddig sikerült felépítenünk, már sikerült lerombolnunk. Döbbenten gyenge teljesítményeket nyújtottunk, igaz néha még sújtottak is bennünket

 

Tovább csúszunk a lejtőn

2011.10.22. 19:44

Ezúttal sem szakadt meg a szécsényiek jó sorozata

Erőtlenül, akarat gyengén, motiválatlanul a hátralévő meccseken sem fog babér teremni  

Szécsény-Rimóc 2:1 (0:1)

Alacsony színvonalú, kevés focit bemutató mérkőzésen a vendég Vidomusz csapat a mérkőzés elején Oláh büntetőjét követően megszerezte ugyan a vezetést, ám ezzel ki is merítette a mai napra a tarsolyában lévő csekély támadópotenciált. Így nem volt meglepő, hogy a győzelmet jobban akaró hazaiak a második félidő első perceiben előbb Ágner révén egyenlíteni tudtak, majd néhány perccel később Németh találatával már a vezetést - és mint utóbb kiderült -a győztes találatot is megszerezték. A szécsényiek győzelme teljesen megérdemelt volt, míg rimóci oldalon ma az volt az egyetlen "bravúr", hogy a második játékrészt kapura lövés nélkül sikerült abszolválniuk.

Szomszédvárak rangadójára készülve férfias, gólokkal tarkított, az esemény színvonalához méltó, küzdelmes játékot vártunk a pályára lépő csapatoktól. Ezzel szemben teljesen mást kaptunk rimóci oldalon: kínlódást, céltalanságot és legfőképp közönnyel tarkított nagy semmit! Szécsényben ki lehet kapni, ezt megelőzően sok csapat kapitulált már a hazaiak előtt  - és a jövőben is hasonlóan lesz majd. Egy vereségben sokszor nem a  vereség ténye a legfájóbb, hanem a körülménye. Kapura lövés nélkül igazán nehéz győzni, ami meg végképp kínos, hogy a csapat egyetlen találatát a csapat kapusa szerzi.

Az első húsz percet a rimóciak kezdték jobban. A 17. percben Bangó N. buktatásáért megítélt jogos büntetőt ezúttal is Oláh értékesítette. A gól eufóriája csak néhány percig tartott, majd fokozatosan a szécsényiek kezdték el átvenni az irányítást. A félidő további felében fölényük már helyzetekben is megmutatkozott, ismét Oláh volt a főszereplő, ám ezúttal védéseivel kellett bizonyítania. A második félidő a múlt heti - héhalom elleni mérkőzéshez -hasonlóan kezdődött. Fejben még az öltözőben morfondírozhattak a vendégek, míg szécsény öt perc alatt két gólt is szerzett, ezzel végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. Előbb egy bedobást követően Ágner lőtte ki a bal alsó sarkot, majd néhány perccel később Németh talált be szabadrúgásból. A folytatásban is a hazaik maradtak aktívabbak, többször is helyzetet alakítottak ki Oláh kapujánál, de újabb találat már nem született a mérkőzésen.

Az utóbbi négy mérkőzés második félidei formáját tekintve a hátralévő mérkőzések is baljós jeleket sejtetnek, a biztosra vett pásztói elleni győzelemhez ez a játék kevés lesz. 

In Memoriam : Kiss Bertalan

2011.10.22. 18:45

Hosszan tartó súlyos betegség után - 71 éves korában -2011.10.18-án elhunyt Kiss Bertalan. A Rimóci Sport Egyesület osztozik a gyász fájdalmában, és részvétét fejezi ki a családtagoknak.

 

A halál mindíg fájdalmas, súlyos terhe elviselhetetlenül nyomaszt minket. Az elmúlás felfoghatatlan tartalma túlmutat az emberi megismerés határain, talán ezért is olyan nehéz elviselni azt. A halál a földi élet zárása, egyben egy újjászületés is, valami új kezdete. Az ember meghalhat ugyan, de az emlékei itt maradnak. Ezek az emlékek örökre velünk maradnak, ahogyan "Bercibá" emlékei is itt maradnak. Az Ő története közös történetünk, mi részesei voltunk az Ő könyvének és Ő is részese a mi könyvünknek. A nyelv, amelyen a mi közös könyvünk íródott : a foci. Az Én generációm keveset tudott róla, de tudtuk, hogy van. Mi nem fociztunk vele együtt, mi nem láthattuk játszani, Ő viszont látott minket. Nem csak látott minket, tett érte, hogy láthasson, tett érte, hogy játszhassunk. Sokszor a szürke hétköznapokban a távolban észrevétlenül, sokszor a hétvégeken a szemünk előtt. Ő volt az, akit sokszor a 21-es főúton láthattunk stoppolva, hogy eljöhessen megnézni minket, de Ő volt az is aki  a csapatnak tarjáni forrásvizet hozott, mert hitt bennünk. Hitte, hogy tud tenni értünk, hitte, hogy segíthet.

 

Segített! Segített nekünk megtudni, hogy mit jelent az önzetlen segítsége, segített megtudnunk, mennyit is ér nekünk az Ő jelenléte. Segített, példát mutatott. Példát a kételkedőknek, példát a rosszaknak és példát a jóknak. Ez a példa az Ő tanúsága, ez az amit már nem mutathat nekünk többé. Ránk hagyta  a felelősséget, hogy a példáját vigyük tovább. És mi tudjuk, értjük és visszük. Tovább, "Bercibá" nélkül, de tovább az emlékeivel, a példamutatásával. A mi közös könyvünk ezúttal befejeződött, de  a sajátunkat tovább írjuk. Hétvégeken, hétköznapokon …a kapott útmutató alapján. 

Négy éve nyertünk utoljára Szécsényben

A hétvégi forduló egyik legpikánsabb összecsapása lehet a Rimóciak szécsényi vendégjátéka, ez az a mérkőzés, ahol a tabellán elfoglalt helyezés, a korábban szerzett pontok, a pillanatnyi csapat összeállítás általában mit sem számít. Rimóci oldalról a soron következő mérkőzés különösen fontosnak ígérkezik, annál is inkább, mert a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezések alapján a két csapat között az elmúlt néhány évet figyelembe vége most a legkisebb a különbség. A statisztika ezúttal is a hazaik mellett szól, pályaválasztóként az elmúlt négy évben három győzelem mellett csupán egyszer szenvedtek vereséget - legutóbb még 2007. október 27-én.

Bízzunk benne, hogy a korábbi évektől eltérően ezúttal nem a játékvezető fogja mesterségesen színezni  a mérkőzést, hanem a csapatok játéktudása dönti el a végső eredményt.

2011.06.04  Rimóc-Szécsény  2:2 (0:1)

2010.11.06. Szécsény-Rimóc  1:0 (1:0)

2010.05.01. Szécsény-Rimóc  1:0 (1:0)

2009.10.03  Rimóc-Szécsény  1:3 (0:1)

2009.06.23. Szécsény-Rimóc  3:1 (1:1)

2009.05.20. Rimóc-Szécsény  2:2 (1:1)

2008.06.01  Rimóc-Szécsény  0:1 (0:1)

2007.10.27  Szécsény-Rimóc  0:2 (0:1)

A harmadik percben a hazai védelem segítségével megszerezte a vezetést a Héhalmi csapat, majd Árva találata még az első játékrészben kiegyenlítette az eredményt, ami a lefújásig már nem változott.

 Ezúttal is korán vezetéshez juttattuk az ellenfelet, Kuris hazaadása rövidre sikeredett, Bognár köszönte a lehetőséget és a kiszolgáltatott Oláh mellett a kapuba lőtt. A korai gól ezen a napsütéses őszi délutánon ledermesztette a hazaiakat, a kábulatból az első negyedóra elteltével sikerült csak némiképp felébredni. Vidomusz mester a támadójáték megreformálására ezúttal szokatlan összetételben küldte pályára a rimóciakat, Árva és Lovász kapott lehetőséget a csatársorban bizonyításra. Az újítás a huszadik percben hozott érdemi eredményt, az éledező támadókedv egyik akciójának végén Lovász lőtt kapura, elsőre a vendégek kapusa még hárítani tudott, ám a kipattanó labdára Árva érkezett jó ütemben és éles szögből Őri kapujába lőtt. A folytatásban továbbra is a hazaiak voltak a lendületesebbek, Kelecsényi életerős lövésénél ismét védenie kellett a vendégek kapusának, de a játékrészben újabb találat már nem született.

 A fordulást követően szokás szerint álmosan kezdett a rimóci csapat, a szünetben Rácz –Bangó R. csere, majd később a Laczkó-Vincze csere sem hozta meg a kellő átütő erőt, ami a támadásokból az első félidőben is hiányzott. A mérkőzés folytatásában többnyire küzdelmes mezőnyjáték alakult ki a tizenhatosok között, mindkét csapat törekedett a gólszerzésre, nagyobb helyzeteket mégis a kontrákra alapozó héhalmiak tudtak kialakítani Oláh kapuja előtt. Hősies védekezéssel - több ziccert is hárítva - Kuriséknak azonban sikerült elkerülni az újabb gólt (gólokat) a lefújásig, így a végeredmény maradt a döntetlen.

A jövő héten a szécsény elleni rangadóra ennél bizonyára több kell majd támadójátékban az elvárt jó eredmény eléréséhez. 

 

Rimóc – Héhalom 1–1 (1–1)
Rimóc, 80 néző, vezette: Boda V. (Dósa Á., Oláh G.). 
Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Rácz R., Komár – Laczkó (Vincze), Kelecsényi, Rácz I. (Bangó R.), Bangó N. – Árva, Lovász. Edző: Vidomusz Tibor. 
Héhalom: Őri – Dinka, Pásztor, Kovács (Baranyi), Kárpáti – Babusa, Bognár, Gerhát, Danguly – Zsámboki, Huszár. Edző: Szilágyi Albert. 
Gl.: Árva, ill., Bognár. Jók: Oláh T., Komár, Kuris, Rácz I., ill., Őri, Pásztor, Kárpáti, Danguly, Bognár.


Vidomusz Tibor: – A 3. percben kapott gól sokkolta a csapatot, utána helyreállt a rend, s egyenlítettünk. Jogos tizenegyestől fosztotta meg a csapatot a játékvezető, ugyanis a szituációnál a kéz kereste a labdát. A második félidőben hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem jött a gól.
Szilágyi Albert: – Küzdelmes mérkőzésen értékes egy pontot szereztünk. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, amely ebben az összetételben is eredményes tudott lenni.

 

Mátranovák - Rimóc 2:0 (1:0)

A 8. fordulóban Mátranovákra látogatott csapatunk. A hazai csapat 7 forduló után veretlenül, hat győzelemmel és egy döntetlennel vezette a megyei I. osztály tabelláját.

Az őszies, szeles, borús idő ellenére nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első 25-30 percben jobbára a hazaiak akarata érvényesült. A pálya talaja - a több hónapos szárazság ellenére - kitűnően elő volt készítve. A vendégeket meg is lepte - elmondásuk szerint - a jó minőségű gyep. Sajnos a hazaiak mezőnyfölénye gólt eredményezett. Már a 10. percben Kisbali egyéni akciója révén megszerezték a vezetést. (1:0)

A gól felrázta és egyben felpörgette a vendég csapatot. A mezőnyjáték kiegyenlítődött és mind a két kapu egyformán veszélyben forgott. A vendégeknek volt több helyzetük. Az első Kelecsényi előtt adódott, amikor egyedül átjátszotta magát a teljes hazai védelmen - akik rosszul helyezkedtek -, és elhamarkodva 16 méterről kicsit földbe is rúgva a kapus kezébe lőtt. Pár perc múlva Rácz Iván baloldali elfutásából veszélyeztetett a vendégcsapat. Életerős lövését a hazai kapus bravúrral védett. 

A második félidő is kiélezett küzdelmet hozott. A támadásokat a vendégek erőltették jobban, a hazaiak pedig okosan beálltak, és kontrákra építettek. Erre a félidőre alaposan feljavult Komár G. játéka, aki ügyes kényszerítő után helyzetbe is került. Hatalmas ballábas lövése nem sokkal suhant el a jobb felső sarok mellett. Sajnos a sok sikertelen akció, a sok elvesztett labda miatt a vendégek akarata lejjebb hagyott és lelassultak fejben, és dinamizmusban is. Azzal még nem is lett volna baj... De sajnos valaki belenyúlt a kiélezett mérkőzésbe... Ez a valaki a 'Tisztelt' játékvezető volt. Egy ócska színészi alakítás után bűntetőt ítélt - ősszel már sokadszor - a vendég csapat ellen. A bűntetőt Tóth Patrik magabiztosan értékesítette. (2:0)

A hátralévő időben már nem maradt szív a vendégekben és nem tudtak változtatni az eredményen, így maradt a 2:0-ás hazai győzelem.

El kell ismerni, hogy egy jó csapattól kaptunk ki, nem hiába vannak ott a tabella elején. De azt nem lehet szó nélkül hagyni, hogy egy kiélezett mérkőzést egy buta bírói ítélet dönt el; és ez már nem az első...        (és szerintem nem is az utolsó...)

Csapatunk becsülettel helytállt, csak a gól hiányzott. Ezek után szombaton otthon győzni kell Héhalom ellen!

Hajrá RIMÓC!!!

M. R.

Mátranovák, 120 néző, vezette: Bogár G. (Csehi A., Mohácsi L.).
Mátranovák: Peleskei – Kovács, Varga, Bednár, Pataki – Líber Zs. (Lakatos P.), Szőllősi (Oszvald), Tóth, Kotroczó (Szoó) – Új (Oravecz), Kisbali (Tábori). Edző: Smelkó Károly. 
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Kómár, Rácz R. – Lovász, Árva, Kelecsényi, (Hegedűs), Mócsány – Rácz I., Vincze (Bangó R.). Edző: Vidomusz Tibor. 
Gl.: Kisbali, Tóth P. (11-esből). Jók: Kovács, Varga, Bednár, Tóth, ill. Oláh T., Laczkó, Kuris, Kómár.


Smelkó Károly: – Nem játszottunk jól csapatszinten, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Ezért gratulálok csapatomnak, és további sok sikert kívánok a rimóciaknak. Győzelmünket Gecse István és Szoó Elemér bácsi jobbulására ajánljuk. 
Vidomusz Tibor: – Tartalékos csapatunk jól játszott, de a lehetőségeinket elpuskáztuk. A tizenegyes szerintem nem volt jogos. A rutinosabb csapat nyert. További sok sikert kívánok a novákiaknak.

 

Jobb csapattól kaptunk ki

2011.10.02. 22:45

Gyenge helyzetkihasználásunk miatt a Nagybátonyé a három pont, de a harmadik félidő mindent kárpótolt ...

A hetedik fordulóban az egy vereség és egy döntetlen mellett négy győzelmet felmutató, az idei szezonra jelentősen megerősített nagybátonyi csapatot látta vendégül a Vidomusz csapat. A tabella alapján a bátonyiak 13 ponttal az ötödik helyen, míg Rimóc 9 ponttal a hatodik helyen állt. 

Az első játékrészt a kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte, mindkét kapu előtt adódott több gólszerzési lehetőség is. A hazai csapatból főként Bangó Norbi teljesítményét kell kiemelni, aki többször is átjátszotta az ellenfél védelmét, azonban a sok kidolgozott helyzetből hazai gól nem született. Ezzel szemben a bátonyiak a legnagyobb helyzetüket értékesíteni tudták, Alapi tíz méterről leadott lövésénél az addig bravúrokat bemutató Oláh kapus is tehetetlen volt.

A második félidőben már a nagyobb játékerőt képviselő vendégek akarata érvényesült, a rimóciak mind támadó, mind védekező játékban visszaestek, fizikálisan nem tudták tartani a tempót. Ennek megfelelően -szintén egy beadást követően - Lőrincz is fejjel tudott eredményes lenni, így már kettőre nőtt a vendégek előnye. Bár nem sokkal ezt követően Rácz R. szabadrúgásból szerzett találatával még visszahozta a reményt a döntetlen megszerzésére, de az igazi átütőerő továbbra is hiányzott a támadósorból. A teljesen szétesett, megyei első osztály szintjét alulmúló rimóciakat a cserék sem tudták felrázni, majd a mérkőzés végén még Csatlós Cs is betalált, beállítva a három-egyes végeredményt.

A mérkőzés után következő harmadik félidőben azonban ismét a hazaiak bizonyultak jobbnak, Vincze Barna 50. születésnapjának megünneplése némileg feledtetni tudta a fájó vereséget.

Rimóc-Nagybátony 1:3

 

Rimóc – Nagybátony 1–3 (0–1)
Rimóc, 150 néző, vezette: Boda V. (Béres K., Szász K.).
Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Rácz R., Komár (Rádi) – Lovász, Kelecsényi, Rácz I., Bangó N. – Vincze B. (Laczkó), Bangó R. (Hegedűs). Edző: Vidomusz Tibor. 
Nagybátony: Zsignár – Balázs, Almási, Csatlós T., Mátrai – Halala, Csatlós Cs., Orosz (Bakos), Lőrincz (Gazdag) – Kálmán, Alapi (Molnár). Játékos-edző: Csatlós Tamás.
Gl.: Rácz, ill., Alapi, Lőrincz, Csatlós Cs. Sárga lap:Mócsány, ill., Almási, Csatlós Cs. Jók: Oláh T., Komár, Kuris, Lovász, Bangó N., ill., Almási, Csatlós T., Csatlós Cs., Balázs A., Lőrincz, Kalmár, Alapi.


Vidomusz Tibor: – Egy jó Nagybátony ellen az első félidőben kihagytuk a ziccereket. A második félidőben két szabadrúgás után, két fejesgól eldöntötte a mérkőzést. 
Csatlós Tamás: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Sokat tettünk érte, ezért a győzelmünk megérdemelt volt. További sok sikert kívánok a rimóci csapatnak.

 

süti beállítások módosítása