In Memoriam : Kiss Bertalan

2011.10.22. 18:45

Hosszan tartó súlyos betegség után - 71 éves korában -2011.10.18-án elhunyt Kiss Bertalan. A Rimóci Sport Egyesület osztozik a gyász fájdalmában, és részvétét fejezi ki a családtagoknak.

 

A halál mindíg fájdalmas, súlyos terhe elviselhetetlenül nyomaszt minket. Az elmúlás felfoghatatlan tartalma túlmutat az emberi megismerés határain, talán ezért is olyan nehéz elviselni azt. A halál a földi élet zárása, egyben egy újjászületés is, valami új kezdete. Az ember meghalhat ugyan, de az emlékei itt maradnak. Ezek az emlékek örökre velünk maradnak, ahogyan "Bercibá" emlékei is itt maradnak. Az Ő története közös történetünk, mi részesei voltunk az Ő könyvének és Ő is részese a mi könyvünknek. A nyelv, amelyen a mi közös könyvünk íródott : a foci. Az Én generációm keveset tudott róla, de tudtuk, hogy van. Mi nem fociztunk vele együtt, mi nem láthattuk játszani, Ő viszont látott minket. Nem csak látott minket, tett érte, hogy láthasson, tett érte, hogy játszhassunk. Sokszor a szürke hétköznapokban a távolban észrevétlenül, sokszor a hétvégeken a szemünk előtt. Ő volt az, akit sokszor a 21-es főúton láthattunk stoppolva, hogy eljöhessen megnézni minket, de Ő volt az is aki  a csapatnak tarjáni forrásvizet hozott, mert hitt bennünk. Hitte, hogy tud tenni értünk, hitte, hogy segíthet.

 

Segített! Segített nekünk megtudni, hogy mit jelent az önzetlen segítsége, segített megtudnunk, mennyit is ér nekünk az Ő jelenléte. Segített, példát mutatott. Példát a kételkedőknek, példát a rosszaknak és példát a jóknak. Ez a példa az Ő tanúsága, ez az amit már nem mutathat nekünk többé. Ránk hagyta  a felelősséget, hogy a példáját vigyük tovább. És mi tudjuk, értjük és visszük. Tovább, "Bercibá" nélkül, de tovább az emlékeivel, a példamutatásával. A mi közös könyvünk ezúttal befejeződött, de  a sajátunkat tovább írjuk. Hétvégeken, hétköznapokon …a kapott útmutató alapján. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rimocise.blog.hu/api/trackback/id/tr293322418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

engabim 2011.10.27. 09:33:32

Az egész család nevében szeretném megköszönni a méltató szavakat és hogy többen eljöttek a temetésre is. Azért jó ezt látni, mert apunak tényleg a foci volt a mindene és nagyon sokat jelentett neki a csapat és hogy részese lehetett ennek az egésznek és tehetett érte bármit.
Még egyszer köszönöm
Kiss Gabriella
süti beállítások módosítása