Kettős emberelőnyben jobban megy

 

A hét gól és két kiállítás ellenére csupán küzdelmet és kínlódást láthatott a megyei bajnokság ötödik fordulóján Szurdokpüspökire kilátogató mintegy 80 néző, az idáig három pontos hazaiak a szintén három pontot gyűjtő rimócot fogadták. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, életének 81. évében 2011. szeptember 17.-én elhunyt salgótarjáni Szojka Ferenc válogatott labdarúgó tiszteletére.

Sajnos a továbbiakban is gyászosan folytatódott, labdarúgó mérkőzés ellenére focit nem igazán lehetett látni a pályán. Ellenben sorozatos hibákat annál inkább, így nem volt meglepő, hogy a hazaiak a 20’ percben Sinkó találatával – baloldalról elvégzett szabadrúgást követő beívelésnél rosszul helyezkedtek a rimóci védők – gyakorlatilag helyzet nélkül szerezték meg a vezetést. Talán a folytatásban unalomba is fulladt volna a mérkőzés, ha a hazaiak 10-es számú játékosa - Nagy nem gondoskodik izgalomról, a javára megítélt szabadrúgás elvégzése helyett ugyanis fejelő mozdulatot tett Lovász felé, amire Dolengó játékvezető a rá jellemző határozottsággal egyből a piros lapért nyúlt. A kiállítást követően az emberelőny ellenére alapvetően nem változott a mérkőzés képe, majd tíz percet kellett várni ugyanis, hogy igazi helyzet alakulhasson ki Pintér kapujánál. Ekkor Árva focira emlékeztető módon lefutotta a védőket, beadását azonban a hazai kapus elhalászta az érkező Vincze elől. Amikor már kezdtük úgy gondolni, hogy az első félidőbe csupán ennyi játék jutott, ismét a hazaiak következtek, a gólszerző Sinkó kissé értelmetlenül felrúgta Bangó N.-t, következhetett a jól megérdemelt büntető, amit ezúttal Oláh értékesített.

A második félidőtől joggal várt többet a mérkőzésre kiváncsi nézők zöme, és valóban mást kaptak, de csak a hatvanötödik percet követően. Talán a később érkezők nem is vették észre, hogy csapatuk ember hátrányban játszik, egy ideig nem volt jelentős különbség a csapatok között, a mutatott játék továbbra is csak a küzdelemben testesült meg, igaz már egyre szaporodtak a vendég helyzetek. Az újabb találat megszületéséhez a püspöki védők ügyetlenkedése is kellett, Kuris kitűnő indítását két védő is rosszul számította ki, élve ezzel Bangó N. tisztára játszotta magát és megszerezte a vezető találatot.  Nem sokkal ezután Bódi rúgta fel a kiugró Bangó Rómeót. A sárgát érő megmozdulásra jött is a sárga, amit a hazai játékos a meze levételével honorált és elindult az öltöző felé. A jeleneten legjobban a mindig határozott Dolengó játékvezető lepődött meg, értetlenül fordult segítőjéhez, ugyanis tudtával Bódinak még nem volt sárgája. Így is volt, visszahívta félútról a bandukoló játékost és a mez levételéért kiosztotta a második sárgát és az azzal járó pirosat is. Ez még a hazai nézőknek is mosolyt csalt az arcára. A kettős emberelőny meghozta a hatást, a teljesen szétesett püspöki védelem már csak fizikailag volt a pályán. Ezt kihasználva Bangó Rómeó kétszer is eredményes tudott lenni, majd Lovász és Rácz Róbert is betalált Pintér kapujába.

Szurdokpüspöki TK -Rimóc 1:6 (’1:1)

Vezette: Dolengó, (Csehi, Nagy S.)

Szurdokpüspöki – Pintér- Bognár (Kiss 69’), Bódi, Pusztai, Szabó, - Batta (Szőke 83’), Sinkó, Nagy, Kapács,  Janbik,  Zohó

Rimóc- Oláh- Kuris, Mócsány, Komár (Hegedűs 83’), Rácz (ifj. Oláh T 83’), - Lovász, Kelecsényi (Bangó B. 77’), Rácz I., Bangó N., -Árva, Vincze (Bangó R. 60’)

Góllövő: Sinkó 20’, ill. Oláh 42’, Bangó N. 68’, Bangó R. 71’, 77’, Lovász 83’, Rácz R. 90’

Kiállítva: Nagy 24’, Bódi 87’

Szojka Ferencről az alábbi oldalon olvashatsz többet: http://www.mlsz.hu/cikkek/szovetseg/2011/09/17/elhunyt-szojka-ferenc

 

Vesztes szériában

2011.09.12. 07:55

30 perc után elfogyott az erő

Somoskőújfalu-Rimóc 4:1 (2:0)

A múlt heti nőtincsi vereséget követően újra lógó fejjel hagyhatta el a somosi pályát a Vidomusz csapat, úgy tűnik a tavaszi kifogástalan idegenbeli széria végérvényesen megszakadt, az utóbbi nagyarányú vereségek szomorú őszt vetítenek elénk.

Az első félidő több rimóci helyzetet hozott, de azok kihasználatlanul maradtak. A félidő utolsó harmadában a hazaiak védelmi hibákat kihasználva kétszer is betaláltak Pintér kapujába, így megnyugtató előnnyel térhettek szünetre.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a sérüléséből visszatérő Komár szögeltet követően tudott eredményes lenni. Sajnos a lelkesítő találat után két perccel az egyenlítés helyett ismét a rimóci védők játszották a főszerepet, újabb két gólhoz segítve ezzel a somosi gárdát. A végeredmény ezzel Somoskőújfalu-Rimóc 4:1

 

Somoskőújfalu – Rimóc 4–1 (2–0) 
Somoskőújfalu, 300 néző, vezette: Dolnegó B. (Baranyi I G., Nagy S.).
Somoskőújfalu: Szabó – Váradi, Sári (Kiss), Horváth, Rigó – Oláh (Lipták), Bartha, Ornyik, Balázs – Molnár G., Berki. Játékos-edző: Lipták Zoltán. 
Rimóc: Pintér – Kelecsényi, Komár, Kuris, Rácz R. – Lovász, Árva, Rácz I., Bangó N. – Bangó R., Vincze (Hegedűs). Edző: Vidomusz Tibor. 
Gl.: Berki (2), Molnár G., Váradi, ill. Komár. Sárga lap: Oláh, Bartha, ill. Lovász, Rácz I. Jók: az egész csapat, ill. Rácz R., Komár.


Lipták Zoltán: – Helyenként jó játékkal, helyzeteinket maximálisan kihasználva megérdemelt győzelmet arattunk. 
Vidomusz Tibor: – Az első harminc percben, három helyzetből eldönthettük volna a mérkőzést. Az első félidő végén a hazaiak kontrából két gólt lőttek, majd 2–1-nél felcsillant a remény, de egy fatális rossz passz után gólt kaptunk, és eldőlt a meccs.

 

süti beállítások módosítása