17. Forduló

2011.04.10. 21:11

 Hazai pályán fogadjuk Szurdokpüspöki csapatát. A mérkőzés április 9.-én szombaton 15:30-kor kezdődik, előtte 13:30-tól ifjúsági mérkőzés.

Játékvezetői hármas: Gordos Árpád, Balázs Kristóf, Oláh Gergely

HAJRÁ RIMÓC!!!

 A Magyar Kupa III. fordulójának párosítása a következő:

 

Nőtincs (I) - BSE (NB III)

Varsány (II) - Berkenye (I)

Érsekvadkert (II) - Rimóc (I)

Romano Kase (II) - Karancslapujtő (I)

Ságújfalu (III) - Mátraszőlős (III)

Pásztó (I) – Mátranovák (I)

Kisterenye (II) - Nagybátony (I)

Patak (II) - Szécsény (I)

 

A mérkőzések 2011. április 13.-án (szerdán) 16:30-kor kerülnek megrendezésre.

Csak a mez ment ki a pályára

2011.04.10. 21:05

 Rimóc - Bercel 1:1 (1:0)

 

Nyolc helyzetből egy gól… Ez nagyon kevés. Már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Két ellentétes félidő után örülhetünk a döntetlennek.

 A szezon első hazai meccsén Bercel csapatát fogadtuk igazi tavaszi napsütéses időben. Már lassan általánossá válik, hogy igencsak foghíjas az öltöző a mérkőzés előtt. Ma nélkülöznünk kellett három meghatározó játékosunkat: Kuris Pétert, Árva Róbertet, Rácz Ivánt. Mindössze egy mezőnycserével és egy kapus cserével kellett nekivágni a mérkőzésnek.

 A mérkőzés elején Bercel csapata bátran lendült támadásba – kicsit meglepve ezzel a hazai csapatot -, de pár perc múlva már a hazai csapat kezében volt az irányítás. Több lendületes támadást is vezettek, és az egyik ilyen támadásnak meg lett az eredménye. A 6. percben Bangó R. kihasználta az adódó lehetőséget, és megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. (1:0)

Ezután is lendületben maradt a hazai csapat, sorra dolgozta ki a veszélyes helyzeteket, de a labda egyszer sem lépte át a gólvonalat a félidő végéig.

A második félidő elején a vendégcsapat ismét nagy erőket mozgósított, hogy egyenlítsen. A második játékrész első húsz percében mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Egy ártalmatlannak tűnő vendég bedobás után Jele Cs. védőjét megelőzve Kalmár elé pörgette a labdát, aki lendületből érkezve, 16 méterről a bal felsőbe vágta a labdát. (1:1)

A 67. percben történt egy szabálytalanság a hazaiak térfelén, Lovászt vágta fel Fábri, és mivel már volt egy sárga lapja, a bíró odaadta a másodikat is és kiállította. A kiállítás után jobbára egykapus játék folyt. A hazaiak beszorították a vendégeket, sorra dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, de az akciók végén az a bizonyos láb mindig megremegett… Így a végeredmény döntetlen maradt.

M.R.

Rimóc: Oláh T. – Kelecsényi, Rádi, Chikán T., Mócsány, – Laczkó, Lovász, Bangó B.(Jusztin G.), Bangó N. – Vincze B., Bangó R.

Edző: Vidomusz Tibor

Gól: Bangó R

Jók: Oláh T. Kelecsényi, Chikán, Lovász ill. Jele, Egervári, Kovács Á., Molnár

Csere: Vincze G., Jusztin G.

 

Vidomusz Tibor: Egy jó első félidő után öt ziccer kimaradt. Fordulás után hiába játszottunk egy kapura, gólt nem sikerült szerezni. Gratulálok a Bercel lelkes, csupa szív játékához.

Koplányi Örs: Lelkesedéssel és fegyelmezett játékkal a csapat azt játszotta, amit kértem. Nagyot harcoltunk a sportszerűen küzdő hazaiakkal. Igazságos döntetlen született. A héten már a csapat gerince megvolt, jövő hétre két emberrel kevesebben vagyunk. Gratulálok a hazaiaknak.

Továbbjutottunk a kupában

2011.04.10. 21:01

 Karancsalja MSE -Rimóc 3:5 (2:1)

A Magyar Kupa II. fordulójában az alsóbb osztályú Karancsalja vendégeként Vincze négy és Lovász egy góljának köszönhetően megszületett a kötelező továbbjutás.  A III. forduló előreláthatólag április 13-án kerül lebonyolításra, a soros ellenfelet az április 4-i sorsolás követően ismerhetjük meg.

Nehéz mérkőzés várt ránk Pásztón, rossz előjelekkel érkeztünk meg ellenfelünkhöz. A mester autója útközben felmondta a szolgálatot -így a taktikai értekezletünk rövidre, de ahogy az eredmény is bizonyítja, mégis nagyszerűre sikerült.

A bemelegítésnél láttuk, rossz a pálya és a szél is nagyon fújt. Megbeszéltük gyorsan, hátul és középen nem vacakolunk. Rossz pályán nincs trükkös játék! Mivel mesterünk a hátsó alakzatot megerősítette, a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, de a támadást nem feladva, villámgyors akciókkal próbáltunk  az ellenfél védelme mögé kerülni.

Egy ilyen akció kibontakozását az ellenfél szabálytalanul akádályozott meg a bal oldalon, a kaputól mintegy 40 métere. A megitélt szabadrúgást Kelecsényi erősen rúgta középre, amely pásztói Fenyvesi fejéről nagy erővel vágódott védhetetlenül Szeles hálóőr kapujába. (0-1.)

A gól nyugtatólag hatott ránk. Kézbe vettük a mérkőzés irányítását, tudtunk ütemet váltani, tudtuk mikor kell altatni, majd szélső futóink, csatáraink segítségével hirtelen új ritmust adni a játékunknak.

A második gól is egy ilyen ritmusváltásból született, Bangó R. húzott el a jobb oldalon, nagyszerű beadására Vincze tanári módon érkezett, és jobb lábbal a kapu alsó sarkába vágta a labdát.(0-2)

A mérkőzés utolsó perceiben, a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. Mint tudjuk a 11-es az, amit a bíró megad. Megadta! Alapi állt a büntető elvégzéséhez, erős, jól helyezett lövését a „fekete párduc” nagy bravúrral védte.

A találkozó szomorú krónikájához tartozik, hogy az addig nyugodtan és jól játszó Kurist a játékvezető reklamálás miatt kiállította. Oda kell figyelni, hogy ez máskor ne történjen meg, mert a hisztéria soha nem jó tanácsadó. Illetve a következő mérkőzésre is nagyon koncentrálni kell, most a foci napos oldalra kerültünk, de mindenki tudja, amikor legjobban süt a nap, akkor lehet legjobban leégni!

 

Árva Róbert 

 

Pásztó – Rimóc 0–2 (0–1)

Pásztó, 100 néző, vezette: Bogár G. (Baranyi G., Mohácsi L.). 
Pásztó: Szeles – Fenyvesi V., Bakos, Verebélyi, Kapás Gy. – Dancsok, Fenyvesi P. (Bazsó), Jakus (Csömör), Kapás T. – Maksó V. (Szűcs), Alapi. Játékos-edző: Kobka Viktor. 
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Chikán T., Mócsány – Kelecsényi, Lovász (Rádi), Árva, Bangó N., (Bangó B.) – Bangó R. (Rácz), Vincze B. Edző: Vidomusz Tibor. 
Gl.: Fenyvesi V. (öngól), Vincze B. Sárga lap: Dancsok, Alapi, ill. Mócsány, Lovász, Árva. Kiállítva: Kuris. Jók: Bakos, ill. egész csapat.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni a lelkes vendégekkel. 
Kobka Viktor: – Úgy érzem a mérkőzés alapján a vendécsapat megérdemelten győzött, motiváltabbak voltak nálunk. Remélem ez kellő figyelmeztetés számunkra a közeljövőre nézve. 

Vidomusz Tibor: – Taktikus, okos játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert a pásztóiaknak. 

süti beállítások módosítása