Nehéz mérkőzés várt ránk Pásztón, rossz előjelekkel érkeztünk meg ellenfelünkhöz. A mester autója útközben felmondta a szolgálatot -így a taktikai értekezletünk rövidre, de ahogy az eredmény is bizonyítja, mégis nagyszerűre sikerült.

A bemelegítésnél láttuk, rossz a pálya és a szél is nagyon fújt. Megbeszéltük gyorsan, hátul és középen nem vacakolunk. Rossz pályán nincs trükkös játék! Mivel mesterünk a hátsó alakzatot megerősítette, a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, de a támadást nem feladva, villámgyors akciókkal próbáltunk  az ellenfél védelme mögé kerülni.

Egy ilyen akció kibontakozását az ellenfél szabálytalanul akádályozott meg a bal oldalon, a kaputól mintegy 40 métere. A megitélt szabadrúgást Kelecsényi erősen rúgta középre, amely pásztói Fenyvesi fejéről nagy erővel vágódott védhetetlenül Szeles hálóőr kapujába. (0-1.)

A gól nyugtatólag hatott ránk. Kézbe vettük a mérkőzés irányítását, tudtunk ütemet váltani, tudtuk mikor kell altatni, majd szélső futóink, csatáraink segítségével hirtelen új ritmust adni a játékunknak.

A második gól is egy ilyen ritmusváltásból született, Bangó R. húzott el a jobb oldalon, nagyszerű beadására Vincze tanári módon érkezett, és jobb lábbal a kapu alsó sarkába vágta a labdát.(0-2)

A mérkőzés utolsó perceiben, a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. Mint tudjuk a 11-es az, amit a bíró megad. Megadta! Alapi állt a büntető elvégzéséhez, erős, jól helyezett lövését a „fekete párduc” nagy bravúrral védte.

A találkozó szomorú krónikájához tartozik, hogy az addig nyugodtan és jól játszó Kurist a játékvezető reklamálás miatt kiállította. Oda kell figyelni, hogy ez máskor ne történjen meg, mert a hisztéria soha nem jó tanácsadó. Illetve a következő mérkőzésre is nagyon koncentrálni kell, most a foci napos oldalra kerültünk, de mindenki tudja, amikor legjobban süt a nap, akkor lehet legjobban leégni!

 

Árva Róbert 

 

Pásztó – Rimóc 0–2 (0–1)

Pásztó, 100 néző, vezette: Bogár G. (Baranyi G., Mohácsi L.). 
Pásztó: Szeles – Fenyvesi V., Bakos, Verebélyi, Kapás Gy. – Dancsok, Fenyvesi P. (Bazsó), Jakus (Csömör), Kapás T. – Maksó V. (Szűcs), Alapi. Játékos-edző: Kobka Viktor. 
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Chikán T., Mócsány – Kelecsényi, Lovász (Rádi), Árva, Bangó N., (Bangó B.) – Bangó R. (Rácz), Vincze B. Edző: Vidomusz Tibor. 
Gl.: Fenyvesi V. (öngól), Vincze B. Sárga lap: Dancsok, Alapi, ill. Mócsány, Lovász, Árva. Kiállítva: Kuris. Jók: Bakos, ill. egész csapat.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni a lelkes vendégekkel. 
Kobka Viktor: – Úgy érzem a mérkőzés alapján a vendécsapat megérdemelten győzött, motiváltabbak voltak nálunk. Remélem ez kellő figyelmeztetés számunkra a közeljövőre nézve. 

Vidomusz Tibor: – Taktikus, okos játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert a pásztóiaknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rimocise.blog.hu/api/trackback/id/tr592815292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása