Hatossal térhet haza pásztó

2011.10.29. 16:01

Látványos, hét gólt hozó mérkőzésen a legjobb formáját idéző Lovász Balázs vezérletével kiütéses győzelmet aratott Rimóc

 

A múlt heti kiábrándító játékot feledve hazai pályán helyenként közönségszórakoztató játékkal kiütéses győzelem született a jelentősen megfiatalított, támadásban igen keveset mutató pásztóiak ellen.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a csapatok a közelmúltban elhunyt, a rimóci labdarúgás salgótarjáni nagyköveteként is tevékenykedő Kiss Bertalan emléke előtt tisztelegtek néma főhajtással. A kezdő sípszó után a hazaiak kezdték támadólag a mérkőzést, Kelecsényi szerencsés körülmények között már a kilencedik percben betalált Csoór kapujába. A pásztóiak a gólt követően feljebb tolták a védelmüket, agresszívabban kezdtek el játszani. Ennek eredményeként az egyenlítésre is esély nyílt, egy kontratámadás végén Falusy Oláh-t is átjátszotta már, de lövését Mócsány a gólvonalról menteni tudta. Továbbra is a pásztóiak maradtak aktívabbak, bár igazán komoly gólszerzési lehetőségre nem futotta az erejükből. A félidő közepétől azonban újra a rimóciak vették át az irányítást, előbb Rácz szabadrúgása okozott némi zavart a pásztói kapunál, majd Sándornak sikerült kiszorított helyzetben értelmetlenül eltalálnia Vincze lábát, megajándékozva ezzel Oláh kapust egy büntetőrúgás lehetőségével. A jogos tizenegyes rúgást ezúttal is gólt eredményezett, így már kettőre nőtt a hazaiak előnye. A harmadik találat Kelecsényi lábában volt, azonban jól kivitelezett szabadrúgását látványos vetődéssel -a vendégek legjobbja – Csoór kapus a felső sarokból tornázta szögletre. Néhány perccel később ismét bravúrra volt szükség a vendégek kapujában, Komár 12 méterről lőhetett kapura, ám lövését ismét sikerült hatástalanítani.

A második félidőben is folytatódott a rimóci mezőnyfölény, a pásztóiak ugyan bevetették a rutinos Maksót, aki némi fazont hozott a középpályára, de a befejezésekbe rendszerint elfogyott a leleményesség. Hazai oldalon az első félidőben is agilisan játszó Lovász játéka okozott továbbra is pozitív meglepetést, az ötvenötödik percben előbb Laczkót hozta a jobb szélről gólhelyzetbe, majd négy perccel később ugyanígy Vinczének is kiosztott egy újabb –a mérkőzésen már a harmadik- gólpasszt, így már négyre nőtt a Vidomusz csapat előnye. A pásztóiak kilátástalan helyzetét csak sújtotta, hogy Fenyvesi az ötvenhatodik percben kiállíttatta magát Baranyi játékvezetővel, a játékos szerint a partjelző nem ítélt leshelyzetet, ezért megütötte Lovászt. A teljesen széthullott vendégek védelme ezt követően nem okozott nagy ellenállást, néhány perccel később Vincze hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bangó Norbit, majd újabb három perccel később a nemrég beállt Bangó Rómeó ugratta ki ismét Bangó Norbit, aki megszerezte csapata hatodik, saját maga második találatát is.  A mérkőzés végére a nagy eufóriában alább hagyott a hazaiak koncentrációja, egy értelmetlen szabálytalanság miatt a játékvezető ezúttal Oláh kapuja előtt mutatott a büntetőpontra, amit Kovács értékesített, beállítva ezzel a hat-egyes végeredményt

Rimóc – Pásztó 6–1 (2–0)
Rimóc, 100 néző, vezette: Baranyi II G. (Pap I., Oláh G.). 
Rimóc: Oláh T. – Mócsány (Bangó B.), Kuris, Rácz R., Komár – Laczkó, Kelecsényi, Rácz I. (Bangó R.), Bangó N. (Hegedűs) – Lovász, Vincze. Edző: Vidomusz Tibor.
Pásztó:Csoór – Bazsó, Bognár, Fenyvesi, Sándor (Maksó) – Dropka, Gömbicz, Mucsina (Huszár), Dancsok – Kovács, Falusy. Edző: Vallus Ferenc. 
Gl.: Bangó N. (2), Kelecsényi, Oláh T. (11-esből), Vincze, Laczkó, ill., Kovács (11-esből). Sárga lap:Rácz R., Rácz I., ill., Dropka, Gömbicz, Dancsok. Kiállítva:Fenyvesi. Jók:az egész csapat, ill., Csoór.

 

Vidomusz Tibor: – Gratulálok a csapatnak, mindent megtettek a győzelemért. Egy sokat futó, fiatal Pásztót vertünk meg, további sok sikert nekik. 
Vallus Ferenc: – Ha valamit eddig sikerült felépítenünk, már sikerült lerombolnunk. Döbbenten gyenge teljesítményeket nyújtottunk, igaz néha még sújtottak is bennünket

 

süti beállítások módosítása