Mátranovák - Rimóc 2:0 (1:0)

A 8. fordulóban Mátranovákra látogatott csapatunk. A hazai csapat 7 forduló után veretlenül, hat győzelemmel és egy döntetlennel vezette a megyei I. osztály tabelláját.

Az őszies, szeles, borús idő ellenére nagy iramban kezdődött a találkozó. Az első 25-30 percben jobbára a hazaiak akarata érvényesült. A pálya talaja - a több hónapos szárazság ellenére - kitűnően elő volt készítve. A vendégeket meg is lepte - elmondásuk szerint - a jó minőségű gyep. Sajnos a hazaiak mezőnyfölénye gólt eredményezett. Már a 10. percben Kisbali egyéni akciója révén megszerezték a vezetést. (1:0)

A gól felrázta és egyben felpörgette a vendég csapatot. A mezőnyjáték kiegyenlítődött és mind a két kapu egyformán veszélyben forgott. A vendégeknek volt több helyzetük. Az első Kelecsényi előtt adódott, amikor egyedül átjátszotta magát a teljes hazai védelmen - akik rosszul helyezkedtek -, és elhamarkodva 16 méterről kicsit földbe is rúgva a kapus kezébe lőtt. Pár perc múlva Rácz Iván baloldali elfutásából veszélyeztetett a vendégcsapat. Életerős lövését a hazai kapus bravúrral védett. 

A második félidő is kiélezett küzdelmet hozott. A támadásokat a vendégek erőltették jobban, a hazaiak pedig okosan beálltak, és kontrákra építettek. Erre a félidőre alaposan feljavult Komár G. játéka, aki ügyes kényszerítő után helyzetbe is került. Hatalmas ballábas lövése nem sokkal suhant el a jobb felső sarok mellett. Sajnos a sok sikertelen akció, a sok elvesztett labda miatt a vendégek akarata lejjebb hagyott és lelassultak fejben, és dinamizmusban is. Azzal még nem is lett volna baj... De sajnos valaki belenyúlt a kiélezett mérkőzésbe... Ez a valaki a 'Tisztelt' játékvezető volt. Egy ócska színészi alakítás után bűntetőt ítélt - ősszel már sokadszor - a vendég csapat ellen. A bűntetőt Tóth Patrik magabiztosan értékesítette. (2:0)

A hátralévő időben már nem maradt szív a vendégekben és nem tudtak változtatni az eredményen, így maradt a 2:0-ás hazai győzelem.

El kell ismerni, hogy egy jó csapattól kaptunk ki, nem hiába vannak ott a tabella elején. De azt nem lehet szó nélkül hagyni, hogy egy kiélezett mérkőzést egy buta bírói ítélet dönt el; és ez már nem az első...        (és szerintem nem is az utolsó...)

Csapatunk becsülettel helytállt, csak a gól hiányzott. Ezek után szombaton otthon győzni kell Héhalom ellen!

Hajrá RIMÓC!!!

M. R.

Mátranovák, 120 néző, vezette: Bogár G. (Csehi A., Mohácsi L.).
Mátranovák: Peleskei – Kovács, Varga, Bednár, Pataki – Líber Zs. (Lakatos P.), Szőllősi (Oszvald), Tóth, Kotroczó (Szoó) – Új (Oravecz), Kisbali (Tábori). Edző: Smelkó Károly. 
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Kómár, Rácz R. – Lovász, Árva, Kelecsényi, (Hegedűs), Mócsány – Rácz I., Vincze (Bangó R.). Edző: Vidomusz Tibor. 
Gl.: Kisbali, Tóth P. (11-esből). Jók: Kovács, Varga, Bednár, Tóth, ill. Oláh T., Laczkó, Kuris, Kómár.


Smelkó Károly: – Nem játszottunk jól csapatszinten, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Ezért gratulálok csapatomnak, és további sok sikert kívánok a rimóciaknak. Győzelmünket Gecse István és Szoó Elemér bácsi jobbulására ajánljuk. 
Vidomusz Tibor: – Tartalékos csapatunk jól játszott, de a lehetőségeinket elpuskáztuk. A tizenegyes szerintem nem volt jogos. A rutinosabb csapat nyert. További sok sikert kívánok a novákiaknak.

 

süti beállítások módosítása