Az utolsó (?!) otthoni találkozónkon Kelecsényi Gábor „álomgólja” pontvesztésre ítélte a bajnokcsapatot

Rimóc - Szécsény 2-2 (0-1)

Megfelelően előkészített pályán fogadtuk a bajnokságot már megnyert, tavasszal eddig még hibátlan Szécsény város csapatát. Helyezésükhöz méltón ők kezdtek jobban. Már a második támadásukból gólt szerezhettek volna, Galcsik szélről belőtt labdáját László az ötös sarkáról a kapufára fejelte. Ez ébresztőleg hatott a hazaiakra, mert több kísérlet után Chikán Tamás jobbról beadott labdáját Vincze Benjamin az ötös sarkáról szintén kapufára lőtte. A vendégek viszontválasza ebben az időszakban több ígéretes támadás volt, melyet a kapusunk - Oláh Tibor - magabiztosan hárított. A 30. percben kimaradt a mérkőzés talán legnagyobb helyzete, Vincze B., „Benji” félpályáról indulva lefutotta a vendég védelem két „filigrán” belső tagját, de a tizenhatoson belülről leadott lövését Szathmári kapus bravúrral hárította. Rá öt percre a védelmünk díszkísérete mellett a bajnokcsapat megszerezte a vezetést; Galcsik (aki az első félidőben csapata legjobbja volt) jobbról belőtt labdáját Szenográdi - a kapusunkat és a védőinket megelőzve -rúgta a hálóba. (0:1)

A második félidőt már egy motiváltabb Rimóc kezdte és 5 percen belül kiegyenlítette a hátrányát.  Kelecsényi G. indítására, Chikán T. és a vendégek kapusa startolt, bal oldali futónk megelőzte a hálóőrt és az elrúgott labdája a fölső kapufáról visszapattant a mezőnybe, melyet Vincze B. közelről a hálóba fejelt (1:1)

Most már egyre sűrűbben nyertük középpályán a párharcokat és a második félidőben erősen feljavult Kelecsényi G. keresztlabdáival, a középpályán sokat futó társakkal állandó nyomást jelentettünk a vendégcsapatra. Ennek ellenére a 76. percben mégis a Szécsényiek szereztek újabb gólt. Egy könnyen kezelhető támadást - talán egy kissé elkapkodva szögletre mentettük - az elvégzett pontrúgást követően csak „lestük”, hogy a vendégek közül Frenkl hogyan bólint a kapuba (1:2).

A bekapott gól mégsem szegte kedvünket. Egyre harcosabban támadtunk, amelynek a 82. percben meglett az eredménye. Mócsány R. jobbról beadott labdáját Kelecsényi G. „Szoszi” a tizenhatoson belülről ollózva –ritkán látható pazar mozdulattal - lőtte a bal sarokba (2:2). A mérkőzés hátralevő része halovány, de eredménytelen  kísérletekkel telt el, az eredmény már nem változott.

A találkozóról elmondható, hogy egy sportszerű mérkőzésen a nagyobb nevű játékosokat (sztárokat) felsorakoztató bajnokcsapat kényelmes tempója nem volt elég a második félidőre erősen feljavuló, két kapott gólon kívül hibátlanul teljesítő, az ellenfél kapuja előtt azonban „nem túl erős”, de lelkes hazaiak legyőzéséhez.

J.B.

Rimóc – Szécsény 2–2 (0–1)
Rimóc, 250 néző, vezette: Dolnegó B. (Katona L., Mohácsi L.).
Rimóc: Oláh T. – Laczkó, Kuris, Komár, Kelecsényi G. – Rádi (Mócsány), Chikán T., Rácz, Bangó N. – Bangó R. (Árva), Vincze B. (Lovász). Edző: Vidomusz Tibor
Szécsény: Szathmári – Németh, Botos, Rácz, Frenkl – Chikán P. (Varga L.), Galcsik, Szenográdi (Varga G.), Simon – László, Gyimesi (Kelecsényi T.). Edző: Mátyus Sándor.
Gl.: Vincze B., Kelecsényi G., ill. Szenográdi, Frenkl. Jók: az egész csapat, ill. Botos, Frenkl.

Vidomusz Tibor: – A második félidőben a Rimóc irányította a játékot. Remek labdakihozatalok, gyors kontrák ellen Szécsény nem találta az ellenszert. Remek gólokat lőttünk, viszont két elkerülhetőt kaptunk. A bajnok ellen teljesen helytálltunk. Gratulálok a Szécsény bajnoki címéhez.

Mátyus Sándor: – Nem játszottunk azon a fordulton, amin szerettünk volna, de így is kezünkben volt a mérkőzés. Gratulálok a lelkes hazai csapatnak, és sok sikert kívánok nekik.

süti beállítások módosítása