Vége a Szécsény fóbiának!

 

2012.05.26 18:00, Rimóc, Sportpálya

Rimóc SE - Szécsény VSE 3:1 (2:1)

vezette: Kovács (Babcsán, Csáky)

Aktuális ellenfelünket tiszteltük és komolyan vettük, mert korábbi eredményeik önmagukért beszélnek. A mérkőzés előtt ezer sebből véreztünk, sok volt a hiányzónk ( Lovász, Rádi, Mócsány, Kómár), de tudtuk nincsenek pótolhatatlan játékosok és ebben a  nehéz helyzetben is helyt kell állnunk.

Élvezetes, küzdelmes első félidőt játszott a két csapat. Együttesünk gyorsan átvette a kezdeményezést, amelynek meg is lett a gyümölcse: Bangó R. góljával gyorsan vezetést szereztünk (1-0). A félidő közepétől azonban a vendégek magukhoz ragadták a játék irányítását és Botos révén  kiegyenlítettek. Ezt követően is Oláh Tibinek többször igazolnia kellett megbízható, kitűnő formáját, azonban a jó iramú első félidő végére Vincze remek góllal juttatta újra vezetéshez csapatunkat (2-1).

A második félidőben átengedtük a területet a vendégeknek és vezetésünk birtokában megszálltuk a saját büntetőterületünk előterét. Okosan védekeztünk és a szécsényiek közül nem volt olyan játékos aki átjátszotta volna a védelmünket. Aztán a hajrában egy szép kontra támadás után Vincze lépet ki és újabb találatával végleg felrakta az i-re a pontot (3-1).

A mai nap volt egységünk, önbizalmunk, ami az eredményben is tükröződött. Valaki mindig átsegített minket a mérkőzés hullámvölgyein, és ez a fontos: mindig valaki más. Hihetetlenül jó érzés volt utóbbi hetek sikertelensége után végre nyerni. Jól játszottunk és megérdemelten nyertünk egy szimpatikus ellenfél ellen, akiknek további sok sikert kívánunk. Nekünk pedig nem szabad a lufit túlfújni, hanem tovább kell lépni, és készülni kell a Pásztó elleni fontos mérkőzésre.

Á.R.

Komár Gábor: – A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk úgy, hogy helyzeteink harmadát értékesítettük. Ez óriási előrelépés az elmúlt meccsekhez képest.
Csábi János, a Szécsény megbízott edzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg, így vesztettünk. Gratulálok a hazai csapatnak!

 

Csatáraink gólerőssége mellett a nagyobb akarat és a több jó teljesítmény döntött az erősen tartalékos szomszédvárak rangadóján.

2012.05.26 18:00, Rimóc, Sportpálya

Rimóc SE - Szécsény VSE 3:1 (2:1)

vezette: Kovács (Babcsán, Csáky)

A tavaszi felkészülési mérkőzéshez hasonlóan – 2007. 10. 27- óta először – ezúttal bajnoki mérkőzésen is sikerült legyőzni a belső problémákkal küszködő szomszéd Szécsény csapatát.

A mérkőzés első harmadában Bangó R. találatával korán megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd a félidő közepén Botos gólja egyenlítést ért a vendégeknek. Még az első játékrészben újra előnybe került a Komár csapat, ezúttal Vincze lövése akadt el Csampa kapujában. A második játékrészben a mindkét oldalon kimaradt sok helyzet mellett ismét Vincze tudott eredményes lenni, a lefújás előtt öt perccel szerzett találata bebiztosította a magabiztos hazai győzelmet.

A jó labdarúgó időben a szokottnál nagyobb érdeklődéssel övezett találkozón aktívabban kezdtük a játékot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két kihagyott helyzet után a tizedik percben már megszereztük a vezetést. Egy felívelt labdára Vincze és az ellenfél védője - kapusa ütközött, a labda Bangó R. elő került, aki tíz méterről az üres kapuba passzolt. (1:0)

A gól után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, több helyzetet kidolgoztak, amelyet Oláh kapus nem egyszer bravúrosan hárított. A huszonötödik percben már Ő is tehetetlen volt, az addig is bizonytalan védekezésünk eredményeként egyenlítéshez jutattuk az ellenfelet (a tizenhatoson belül odapasszoltuk a labdát a vendégjátékosnak, aki élt a felkínált lehetőséggel és a kapuba lőtte a labdát). (1:1)

A folytatásban váltakozva forogtak veszélyben a kapuk, majd egy szemfüles helyzetkihasználást követően újra mi örülhettünk. Egy a vendégek által vitatott bedobás után Vincze régi napjait idézve pazar labdaátvétel után 8 méterről mintaszerű gólt szerezett (2:1)

Fordulást követően tovább hullámzott a játék, amelyet nagy küzdelem mellett inkább ígéretesebb hazai támadások jellemeztek, sorra alakítottuk ki helyzeteinket - Vincze, Bangó, Árva – de ezek rendre ki is maradtak. A szécsényiek támadásai a feljavult hazai védekezés mellett már nem tűntek olyan veszélyesnek, mint az első félidőben. Öt perccel a vége előtt egy szép támadás után Vincze tizenhatosról leadott okos lövésével eldöntötte a mérkőzést. (3:1)

Az erősen tartalékos csapatok összecsapásán (a hazaiaknál hiányzott Mócsány, Rádi, Lovász, Komár, sérülten játszott Kuris, Hegedűs) pozitívum, hogy az ifjúságiaktól bemutatkozott Beszkid Artúr. A vendégek is ezer sebből véreztek, és a mérkőzés végén még az edzőjüket is elvesztették. Mindent összevetve megérdemelt hazai siker született.

J.B.

Rimóc -Oláh -Kuris, Kelecsényi, Hodúr (Bangó B. 80'), Laczkó -Bangó N., Árva, Rácz, Hegedűs (Beszkid A. 25')- Bangó R.( Lehoczki 85'), Vincze

Szécsény - Csampa - Deák, Végh, Rácz, Cseke (Oravecz 74') - Galcsik, Ökrös (Szmolnik 60'), Juhász, Botos, -Horváth, Szabó

Gl.: Bangó R.10', Vincze (35', 85') ill. Botos 24'

Komár Gábor: – A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk úgy, hogy helyzeteink harmadát értékesítettük. Ez óriási előrelépés az elmúlt meccsekhez képest.
Csábi János, a Szécsény megbízott edzője: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg, így vesztettünk. Gratulálok a hazai csapatnak!

 

süti beállítások módosítása