Szoros mérkőzésen a gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben három gólt rúgott a rutinosabb Berkenye.

2012.03.25 16:00

Rimóc-Berkenye 0:3 (0:0)

Küzdelmes mérkőzést hozott a két csapat összecsapása. A nézők szép dolgokat láthattak, de a nagy szél miatt sok átadási hiba is akadt.

Csapatunk óvatos szisztémában kezdet. Szervezett védekezéssel igyekeztünk minél gyorsabban eljutni az ellenfél kapuja elé. Az első félidőben nem nyíltunk ki, lezártuk a területeket, így a vendégcsapat nem nagyon tudott a kapunk közelébe kerülni. Hiába birtokolták többet a labdát „helyzetecskék” nekünk adódtak.

A második félidő elején aztán jött a fordulat, hátul egy rövidzárlat után ellenfelünk csatára könyörtelenül kihasználta a ziccert. Rögtön módosítottunk a taktikánkon, feljebb toltuk a védekezésünket, középpályásaink jobban beléptek a támadásokba, aminek az lett az eredménye, hogy a vendégek ezek után még két gólt szereztek.

Összességében elmondható, hogy az első gól eldöntötte a három pont sorsát és végül megérdemelt győzelmet aratott a berkenyei csapat. Számunkra a vereség fájó, de nem történt tragédia. A feladat adott: a következő Bercel elleni mérkőzésen már javítani kell!

Rimóc- Oláh- Mócsány, Kuris, Laczkó, Komár- Bangó N., Kelecsényi,Lovász,Rácz,- Bangó R.(Rádi 66'),Árva

Berkenye- Hisbéli- Hannus, Bábik (Rottenbacher 66'), Zsibók, Földvári - Lestyánszki (Kabai 46'), Nagy, Rottek, Balázs,-Greff, Fábri (Bánföldi 80')
Gl.: Fábri 50', Rottek 78', 88'

Á.R.

 

Ahogyan az edző látja ...

2012.03.24. 19:11

 Komár Gáborral –a felnőtt csapat játékos-edzőjével - beszélgettünk, a tavaszi szezon előtt az esélyekről, célokról.  

-Milyen érzés újból edzősködni? 

 Természetesen jó érzés és ismét kihívás a feladat, különben nem vállaltam volna.

-Mennyire volt sikeres a tavaszi felkészülés?

A két hónapos felkészülés elsősorban fizikális, másodsorban technikai, taktikai felkészülés. Aki az edzések és edzőmeccseken nagy százalékban részt vett, az úgy gondolom felkészült a tavaszra. Összességében megfelelő volt a felkészülés.

- Mi a rövidtávú célkitűzés a tavaszi szezonban?

Rövidtávú célunk mindig csak a következő meccsre szól, az ellenféltől függően pont vagy pontok szerzése.

-És hosszabb távon?

Hosszabbtávú célunk továbbra is a megye1-ben meghatározó középcsapat maradni.

-A keret többnyire nem változott az őszi szezonhoz képest, viszont a támadó sort - kéréseddel ellentétben - nem sikerült megerősíteni új igazolásokkal. Mi a véleményed, mennyire fog gondot okozni a góllövés?

A keret sajnos gyengült, egy meghatározó játékos távozott a védelemből. A góllövés remélem, nem okoz nagyobb gondot, mint eddig,a helyzetek kihasználását kell javítanunk.

-Mi lesz a csapat erőssége tavasszal?

Egy csapat erőssége a megfelelő csapatszellemben rejlik, a lényeg, hogy az egyénből hozzuk ki a maximumot úgy, hogy ez közelebb vigyen a közös célhoz. Természetesen a játékosok képességei is meghatározóak. A mi csapatunk erőssége is az lehet, hogy egységesen, a közös célnak alávetve magunkat, fegyelmezetten focizzunk.

-Mi az amin mindenképp változtatni szeretnél?

Sajnos nagyon jellemző ránk a formaingadozás. Egyik meccsen jó egyéni teljesítmények vannak, a másikon gyengék. Remélhetőleg állandósulnak a jó teljesítmények. Erre a kérdésre a bajnokikon kapjuk meg a választ.

-Tavasszal 8 hazai mérkőzést játszik a csapat. Ismerve az elmúlt évek hazai pályán mutatott teljesítményét véleményed szerint most jelenthet ez előnyt?

Többször volt már olyan érzésem, hogy itthon görcsösebben játszunk a kelleténél és ez a játék rovására megy, de ettől függetlenül előnyt kell, hogy jelentsen a hazai pálya.

-Mennyi a minimum pont elvárás ezeken a mérkőzéseken?

Bár mindig csak egy meccsre előre szeretek tervezni, a minimum elvárás nyolc hazai meccsen 12-14 pont.

- Vincze lesérült  a Szécsény elleni edzőmérkőzésen. Mi várható? Mikor tud leghamarabb játszani?

Egy húzódás mindig több hetes kihagyást jelent, ráadásul könnyű rásérülni, de bízom benne,hogy mielőbb meggyógyul.

-Ki játszhat helyette a támadósorban?

Valószínű, hogy Árva fogja pótolni.

-Ősszel Oláh Tibor volt a legeredményesebb góllövő. Tavasszal lesz-e aki több gólt tud lőni? 

Sok mindent elmond egy csapatról, hogyha a kapusuk a legeredményesebb. Bár a tizenegyeseket ő lövi, így is illene 2-3 embernek megelőznie a góllövőlistán.

-Mire számítasz az ellenfelekkel kapcsolatban? Melyik csapat tudott jelentősen erősíteni?

Több csapatnál voltak kisebb-nagyobb változások. A Nagybátony tovább erősödött, meglepetés lenne számomra, ha nem ők lennének a befutók.

-Ki az akit mindenképp le kell győzni és melyik csapat az aki ellen kevés eséllyel lépük pályára?

A meccsek után, látva az ellenfelet meg tudom ítélni, hogy ezt a meccset nyerni kellett volna-e vagy sem. Ismerve az erőviszonyokat, minden csapat ellen van esélyünk a győzelemre is. A legkevesebb esély talán Bátonyban lesz.

-Köszönjük a válaszokat és sok sikert kívánunk a tavaszi szezonhoz!

süti beállítások módosítása