Ez nem a kapusok napja volt

Rimóci SE-Nőtincs SE 2:3 (2:3)

2012.10.29 14:00

Vezette : Molnár Tibor (Baranyi Gábor, Fekete László)

A hétvégi fordulóban a tabellán 10. helyezett Nőtincs SE látogatott  - a két pont különbséggel - a 11. helyen álló csapatunkhoz, így egyenlő erők küzdelmére számíthattunk. A mérkőzés tétje így mindkét csapat számára a középmezőnyhöz való felzárkózás volt.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, már az ötödik percben sikerült megszerezni a vezetést, igaz ehhez Hatvani kapus hathatós segítségére is szükség volt. A folytatásban a lendületesebb vendégek átvették a játék irányítását, támadásban több veszélyes akciót is vezettek, aminek eredményeként egy szögletet követően már  a tizenhetedik percben megszerezték az egyenlítést. A gól szemmel láthatóan fejben megfogta a rimóciakat, védekezésben többször is a bizonytalanság látszott, míg az erőtlen támadási kísérletek rendre átadási hibában haltak el. A második vendég találat sem váratott sokáig magára, Szunter három embert is átjátszva lőhetett kapura, ám nem túl erős lövése balszerencsés módon az elvetődő Oláh alatt utat talált a hálóba. Az újabb gól végképp szétzilálta a hazai védők maradék önbizalmát is, ám öt perccel később Fábián negyven méterről leadott lövésével - ami Hatvani kapus segítségével ismét a hálóban kötött ki - továbbra is nyílttá vált a mérkőzés. A lefújás előtt néhány perccel azonban újra a vendégek következtek, egy pontrúgást követően felívelt labdát az előrehúzódó Schwarcz -mindenkit megelőzve- fejelt Oláh kapujába.

A második játékrészben joggal várhattuk, hogy a megyei szint átlagát meghaladó első félidei iram miatt  a  vendégek elfáradnak, majd ezt kihasználva előbb egyenlítünk, majd a vezetést is meg tudjuk szerezni. A várakozásunk részben beigazolódott, a vendégek fáradtabban, lomhábban játszottak, így a második félidőben már a hazaiak játszottak fölényben. A mérkőzés képe teljesen megváltozott, előbb Vincze került kihagyhatatlan helyzetbe, majd a csereként beállt Beszkid is egyenlíthetett volna, nem sokkal később pedig - egy kapu előtti kavarodást követően - ismét Vincze találhatott volna be Hatvani kapujába, ám a nőtincsi védelem nem hibázott a kiélezett szituációkban. A vezetés birtokában a védekezésre összpontosító nőtincsieknek azonban így is két komolyabb lehetőségük maradt a második játékrészre, ám ezúttal Oláh bravúrjai miatt az eredmény már nem változott.

Sajnos ezúttal is pont nélkül zárult hazai szempontból ez a mérkőzés, ami egyben azt is jelentheti, hogy ha csapatunk az elkövetkező találkozókon nem tud bravúrt bemutatni Berkenye, Héhalom vagy Palotás ellen, és a záró fordulóban hazai pályán - várhatóan - legyőzi a jelenleg tizenhárom pontos Szurdokpüspökit, akkor mindössze tizenhárom megszerzett ponttal a tabella utolsó harmadában várhatjuk a tavaszi folytatást.

Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Fábián, Laczkó – Árva, Kelecsényi, Rácz, Bangó N. – Vincze, Bangó R. (Beszkid A.) Játékos-edző: Komár Gábor. 
Nőtincs: Balogh T. – Schwarcz, Tóth Nagy, Nyikos (Hugyecz) – Prukker, Szegvári, Kurali, Miklovicz – Dancsó (Keresztes) Szunter. Játékos-edző: Schwarcz Zoltán. 
Gl.: Fábián, Balogh T. (öngól), ill., Schwarcz, Szegvári, Szunter. Sárga lap: Kuris, Kelecsényi, Rácz, ill., Kurali. Jók: Kelecsényi, Mócsány, Laczkó, ill., Schwarcz, Szunter, Szegvári.

Komár Gábor: – Múlt hetihez képest jól teljesítményt nyújtottunk, akartunk, motiváltak voltunk. Elkerülhető gólokat kaptunk és több helyzetet elhibáztunk. Az egy pontot megérdemeltük volna. Gratulálok a nőtincsieknek. 

Krajcsek János, a Nőtincs szakosztályvezetője: – Az első félidőben kapusunk az ellenfelet, másodikban minket tartott becsben. Más csapatokkal ellentétben mi akkor szidjuk a bírót, amikor nyerünk. Két kiállítás, két 11-es elmaradt. Gratulálok Rimócnak.

 

süti beállítások módosítása