Megtört a gonosz varázs!

2013.05.26. 19:30

Továbbra is ég a talaj a lábunk alatt

Rimóc SE-Palotás SE 5:0 (2:0)

Sorsdöntő mérkőzés volt a szombati találkozó, ha győzünk sikerül ébren tartani a bennmaradás reményét, ha kikapunk kiestünk és ez a palotási tánc lesz a végső. Tudtuk csak magunkra számíthatunk. Albert Hubert hasonlatával élve: „ Akiknek tejre van szüksége, jobb ha nem ülnek le egy sámlira a mező közepére, arra számítva, hogy a tehén majd segíteni fog nekik.” A győzteseket a vesztesektől a cselekvés különbözteti meg. És most eljött az utolsó lehetőség a cselekvésre.

Óvatos, tapogatódzó játékkal kezdődött a mérkőzés. A vendégek biztonságos védekezésből gyors kontra akcióra törekedtek. Csapatunk az első pillanattól kezdve nagy akarással küzdött, a kiharcolt mezőnyfölény helyzetekben is jelentkezett. Az i-re a pontot először 22 percben Bangó Rómeónak sikerült feltenni, aki nagyon fontos gólt szerzett.  A szünet előtt egy perccel Botos Artúr használta ki a védelem és Lados kapus ügyetlenkedését és kettőre növelte a gólok számát.

A második félidőt a Palotásiak kezdték jobban és kétségbeesett rohamokat indítottak kapunk felé. Negyedóra eltelte után kezdett magára találni a csapatunk és fokozatosan átvettük a játék irányítását, ami gólokban is megmutatkozott. Először a szemfüles Bangó Norbert volt eredményes, aki egy szabadrúgásból megpattanó labdára csapott rá és okos gólt rúgott. Komár mester továbbra is támadásra sarkalta a csapatot és friss erőket vetett be, amely eredményeként a 68. és a 73. percben Vincze Benjamin további gólokat szerzett.

Vége 5-0 lett, mellyel megörvendeztettük a rosszban is kitartó, lelkes rimóci szurkolókat. Akik szintén hittek benne, hogy nincs olyan mélypont, holtpont vagy kudarc, amit ne lehetne átfordítani, megváltoztatni vagy megszakítani. Még nehéz út vár ránk, de ha kicsit későn is, de legalább elindultunk rajta.

És végül:

Történt, hogy a kiesés szempontjából sorsdöntő mérkőzésre készült a Salgótarján. A csapat edzője, Dr. Lakat Károly egész héten egy árva hangot sem ejtett a hétvégi bajnokiról. A meccs napján is a megszokott kettő helyett csak egy órával a kezdés előtt rendelte be a játékosokat. Az öltözőbe lépőket a megszokott egy gyúrópad helyett kettő várta, s mindkettőn törülközőkkel letakart tárgyak voltak. Kiesésről vagy bent maradásról, NB I-ről vagy NB II-ről volt szó: jövők, pályautak, egzisztenciák múltak az előttük álló kilencven percen. Lakat mester elkezdte egyenként hol az egyik, hol a másik gyúróasztalról leemelni a törülközőket a tárgyakról. Ez itt egy doboz Nikotex munkás, ez meg egy csomag arany Kent- mondta a poént és a lényeget akkor még csak halványan kapisgáló játékosainak, majd így folytatta.– Ez egy üveg Kőbányai, ez egy dobozos Heineken. Ez egy jó szövetből készült angol ruha, ez viszont egy melós pufajka. Ez egy tábla Suchard csokoládé, ez egy Úttörő nugát szelet. Ez Torda Teri aktfotója húszéves korából, mellette Gobbi Hilda öregkori képe… Válasszatok! Lehet menni öltözni. A Stécé végül 1-0-ra nyert.

Rimóc- Csampa- Laczkó, Kelecsényi, Árva, Farkas- Komár (Bangó A.), Fábián, Rácz, Bangó N.(Kormány)-Botos (Vincze) , Bangó R.(Beszkid)

Á.R.

Most sem tört meg a jég

2013.05.20. 21:57

Héhalom - Rimóc SE   1:0 (1:0)

Két - hasonló erősségű, de - gyenge csapat mérkőzésén a szerencsésebb hazaiak otthon tartották a három pontot.

Csapatunknak - az előzmények ellenére - a mai mérkőzésen a minimális cél a pontszerzés volt. Ennek tudatában léptünk pályára. Az első félidő egészére el lehet mondani, hogy a mi akaratunk érvényesült az ellenfél tizenhatosának előteréig, de ott megállt a tudomány. Mezőnyben jól járattuk a labdát, de nem jelentettünk veszélyt a hazai kapura. Egy felesleges szabálytalankodás után a hazaiak a tizenhatosunkról kaptak szabadrúgást. A belőtt labdát Csampa (meglehetősen suta mozdulattal) a levegőbe ütötte, a gyorsabban eszmélő hazai játékos lecsapott rá, és két méterről valahogy begyötörte a hálóba. (1:0)

Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés. A továbbiakban egyik csapat sem tudott igazi gólhelyzetbe kerülni. Bár a hazaiaknak volt egy pár próbálkozásuk, de a vendégek védői állták a sarat. A gól után a játék a két tizenhatos között zajlott.

Egyenlő erők küzdelme meddő játékot hozott a második félidőben is. A vendégek próbálkoztak ugyan, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. Az eredmény nem változott. Így a vendégek nagyon nehéz helyzetbe kerültek a bajnokság hajrájában.

Összegezve: Egy döntetlen-szagú mérkőzésen egy szerencsés/szerencsétlen góllal kikaptunk. A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, de gól nélkül nem érhetünk el semmilyen eredményt. Mi nem tudunk 0:0-ás meccset játszani!

Rimóc: Csampa - Kelecsényi, Mócsány, Farkas, Árva - Rácz, Fábián, Bangó N., Laczkó - Botos (Vincze), Bangó R. (Beszkid A.)

Játékos-edző: Komár Gábor

M.R.

Még gombócból is sok...

2013.05.19. 08:35

Rimóc SE - Berkenye  0:8   (0:3)

Tudásunk, akaratunk, lelkesedésünk ennyire volt elég a más dimenzióban futballozó Berkenye ellen. Nem igazán izzasztottuk meg a bajnok-jelöltet.

Már a mérkőzés elején látszott a vendég csapat ereje. Nagyobb barátságban voltak a labdával mint a hazaiak. Rögtön az elején, a negyedik percben vezetést szereztek. Fábri volt megállíthatatlan, majd jól eltalált lövése a kapufa mellett talált utat a hálóba. (0:1) Pár perc múlva a hazaiak előtt adódott - talán a mérkőzésen a legnagyobb - lehetőség, amit Bangó N. elügyetlenkedett. Jött is gyorsan a válasz, és már 0:2 volt az állás. A vendégek nagyon magabiztosan járatták a labdát, a hazai csapatnak akkor volt esélye megszerezni, amikor pontatlanul passzoltak. Ezekből a labdaszerzésekből egyszer-kétszer veszélyeztetni tudták a vendég védelmet, de semmi több. A berkenyeiek viszont könnyedén szerezték meg a harmadik góljukat. (0:3)

A második félidőben sajnos folytatódott ez a tendencia... Az első negyed órában tartotta magát a hazai csapat becsülettel, de utána ismét beindult a gólgyártás vendég részről. Nem nagyon tudták védőink megakadályozni az újabb gólokat. Így a végeredmény 0:8 lett. Csapatunk fejben és fizikálisan is elfáradt a végére.

Összegezve: Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de megpróbáljuk. Akartunk is, néha jól is játszottunk, de veszélyt nem jelentettünk az ellenfél kapujára. Nagy verés lett a vége. A hátra lévő három meccsre kell koncentrálni, és ki kell hozni belőlük a legjobbat.

Rimóc: Csampa - Fábián, Farkas, Laczkó, Kelecsényi, Árva - Rácz, Bangó N., Szilvási (Beszkid A.), - Vincze (Botos), Bangó R.

M.R.

Tovább tart a mélyrepülés

2013.05.12. 19:20

Már Szurdokpüspöki is előttünk a tabellán

Nőtincs SE-Rimóc SE 4:0 (1:0)

Nem túl jó előjelekkel látogatott csapatunk Nőtincsre. Mesterünk három alapemberére nem számíthatott sárga lapos eltiltásuk miatt Fábián, Bangó, Rácz. Nem indult jól számunkra a mérkőzés a hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést egy baloldali beadást követően 1-0. Majdnem válaszoltunk is egyből egy szöglet után Kelecsényi labdája repült el a kapu fölött pár centivel. Az első félidőben az eredmény nem változott. Kormány R. váltotta Szilvásit. A második félidő kezdése után növelte előnyét a hazai csapat 2-0. Pár percre rá már 3-0 volt a hazaiaknak, egy beadásról maradtak le védőink. A 62 percben Farkas váltotta Vincze B-t. A második félidőből talán egy kapura lövést lehetne kiemelni a részünkről. Botos A. célozta meg a kapu lyukat és nem sokkal ment fölé a lövése. A végén egy szögletből a hazaiak beállították a végeredményt 4-0. Egy rövidre lőtt labdát csúsztattak a kapunkba. Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat,hisz nem voltunk veszélyesek a kapujukra. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk hisz kieső pozícióba került csapatunk. Ha nem szerzünk pontokat a legrosszabb történhet meg velünk. Hétvégén a megerősödött bajnokesélyes Berkenyét látjuk vendégül.
 

Összefoglalva: A nőtincsi vereséggel eldőlt, hogy 26 fordulót követően már csak egy csapatot tudunk megelőzni a bajnoki tabellán, így jelenleg a 14. pozíció már kiesést jelentene. Rimóci oldalról elkerülhető gólokkal, erőtlen mezőnyjáték mellett a hazai Nőtincs csapata ilyen arányban is megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a hétvégi fordulóban.

2013.05.12 17:00 Nőtincs, sportpálya

Vezette: Boda Viktor (Béres Krisztián, Katona László)

Csampa.-Laczkó Zs.-Kelecsényi G.-Mócsány R.-Hodúr T.-Beszkid A.-Árva R.-Botos A.-Szilvási K.-(Kormány R).-Vincze B.-(Farkas N).-Bangó R

2013.05.13.tabella.png

Elkerülhető gólok esete

2013.05.06. 21:05

Rimóc- Mátranovák 2-3 (1-2)

Olyan volt ez a meccs, mint egy izgalmas hollywoodi film, de a vége nem giccses volt, hanem megint szomorú.

6. perc: Stark 30 méteres szabadrúgása vágódott a gólvonalon túlra. 0-1.

13. perc: Hazai védelmi hibát kihasználva Oszvald lőtt gólt. 0-2.

31. perc: Bangó N. beadását a vendégek védője saját kapujába rúgta. 1-2.

47. perc: Laczkó középre ívelt labdáját Kelecsényi fejelte szépen a kapuba. 2-2.

83. perc: Tizenegyeshez jutott a vendégcsapat. Oszvald higgadtan értékesítette. 2-3

Óhatatlan, hogy a sorozatos eredménytelenséggel jött a nyomás, ment az önbizalom. Nehéz megfejteni mi zajlik a háttérbe de, hogy baj van az biztos. Mi idősek már nem teszünk hozzá a játékhoz, amennyi szükség volna. A fiatalok pedig még nem alkalmasok a jó futballra.

Legjobban eredményre lenne szükségünk mert egy siker mindent könnyebbé tenne. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is írni, a jövő dönti el hogy, milyen sportemberek vagyunk.

Rimóc: Csampa- Mócsány, Fábián, Farkas - Laczkó, Rácz, Kelecsényi, (Vincze), Bangó N. Árva - Bangó R.(Szilvasi), Botos, ( Beszkid). 

A.R

A mérkőzésen vállkulcs törést szenvedő mátranováki Oravecz Attilának jobbulást és gyors felépülést kíván a Rimóci SE.

süti beállítások módosítása