Hoztuk a kötelezőt!

2012.11.25. 12:29

Most az első félidőben hozott jó játékunkat nem bosszulta meg az ellenfél kapuja előtti „tudászavarunk”

Rimóc SE -Szurdokpüspöki TK 2:0 (2:0)

Borongós őszi időben, tartalékos csapattal (hiányzott Vincze B., Rádi B., Lovász B.) mély talajú pályán, nagy elszántsággal kezdtük a mérkőzést. Ez játékban és kidolgozott helyzetekben is visszaköszönt. Egymás után vezettük az akciókat felváltva a széleken, végül is több lehetőség után a 15. percben Kelecsényi G. mintaszerű indítását követően Rácz I. tíz méterről, éles szögből a kapuba passzolta a labdát (1:0). A gól jót tett a játéknak, mert felváltva alakultak ki helyzetek mindkét oldalon. A hazaiak kapufájára, a vendégek is kapufával válaszoltak, de azért mi maradtunk aktívabbak. Ennek meg is lett az eredménye, a 40. percben Kuris P. nagyszerű indítását követően Bangó N. a tizenhatos vonalán látványos labdaátvétel után kapura tört, de már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt Oláh T. némi szerencsével jutatta a kapuba. (2:0). A fordulás után, mintha bent maradtunk volna az öltözőben. Már egy sok hibával, nehézkesen játszó csapat volt a pályán a hazaiak részéről. Az akcióink rendre elhaltak az ellenfél térfelének közepén, amelynek fő oka, hogy állandóan lesre szaladtunk, ezáltal a vendégek is egyre többet tartózkodtak a kapunk előtt. Ennek eredményeként tizenegyest harcoltak ki, melyet Oláh T. nagyszerű védéssel hárított. A kihagyott büntető szemmel láthatóan elvette az ellenfelünk kedvét, mi meg már jobban figyeltünk a lesre. Több nagyszerű kontrát vezettünk, melynek végeként látványos cseleket, passzokat mutattunk be, de a kaput még a tizenegyes vonaláról sem sikerült eltalálnunk

Összefoglalva: A mátranováki kiütéses vereség után a csapat összekovácsolódott, komolyabban vettük az edzéseket, melynek eredményét az utolsó három meccsen szerzett hét pont is mutatja, ez nagyszerű teljesítményt jelent. Ettől függetlenül a fél szezont nézve, minden csapatrészben voltak (vannak) gondjaink a pályán kívül is, belül is, amelyet orvosolni kell az eredményesebb szereplés érdekében.

J. B.

Rimóc, 70 néző, vezette: Dobos A. (Lovasi J., Mohácsi B.). 

Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Laczkó, Kelecsényi (Komár) – Rácz, Fábián, Árva, Bangó N. – Beszkid, Bangó R. Játékos-edző: Komár Gábor.
Szurdokpüspöki: Szeles – Szabó (Bódi), Sándor T., Petre Sz., Bódi – Miczki, Petre D., Figura G (Figura F.), Danyi D. – Munkácsi, Zohó. Edző: Bangó Zoltán. 
Gl.: Rácz, Oláh T. (11-esből). Sárga lap: Fábián, Bangó N., Árva, Beszkid, ill. Sándor T., Szabó. Jók: Oláh, Fábián, Kuris, Mócsány, Laczkó, ill. Miczki

Komár Gábor: – Megérdemelten nyertünk a küzdelmes, de gyenge színvonalú mérkőzésen. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. 

Bangó Zoltán: – Az eredmény reális, gratulálok a hazaiaknak. Az utolsó öt mérkőzés jellemezte a hozzáállást, tudomásul kell venni, hogy a megyei I. osztályban edzés nélkül nem lehet futballozni.

Saját magunknak köszönhetjük, hogy nem három ponttal tértünk haza Palotásról. Kezünkben volt a mérkőzés.


A 14. fordulóban csapatunk - a jó formában lévő, a tabella 4. helyén helyet foglaló - Palotásra utazott. Mindenképp pont/pontok szerzése volt a cél. Támadólag léptünk fel az első perctől fogva. A félidő elején több helyzetet dolgoztunk ki. Többen is megszerezhették volna a vezetést csapatunknak. Többek között Bangó N., Bangó R., Árva R. és Mócsány R. is majdnem 100%-os helyzetet hibázott el. Ilyenkor szokás mondani, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát... És ez ismét bebizonyosodott. Rácz I. vesztett balszerencsésen labdát, amiből a palotásiak kontratámadást vezettek. A tizenhatos előtt Mócsány már csak szabálytalanság árán tudta megállítani a kapura törő Sipost. A szabadrúgást Jele Z. - a tőle megszokott pontossággal - helyezte Oláh kapujába, megszerezve ezzel a palotási vezetést. (1:0)

A félidei 'zűrzavar' után egy másik rimóci csapat jött ki a pályára. Egyre inkább átvettük a kezdeményezést és ismét több gólhelyzetet sikerült kialakítani. Mindhiába. A hazai háló egyszer sem rezzent. Aztán a második félidő utolsó perceiben Kelecsényi bonyolódott cselsorozatba, a hazaiak csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt szabadrúgást Oláh T. - a tőle megszokott pontossággal - lőtte a hazai kapuba, így kiegyenlítette a számlát. (1:1)

Összegezve: Az eredmény - ránézésre, és a két csapat őszi formáját tekintve - számunkra hízelgő, de a mérkőzés képe alapján csalódottan, hiányérzettel térhettünk haza Palotásról. Több mint tíz gólhelyzetet sem sikerült gólra váltani! Ez már luxus minden szinten! Be kell látni, nem megy a góllövés!

Jövő héten szombaton (13 órakor) az őszi szezon utolsó mérkőzésén Szurdokpüspöki csapatát fogadjuk otthon, Rimócon.

Mindenáron győzni kell! Győzelemmel kell búcsúztatni ezt a felejthető őszi szezont.

Hajrá Rimóc!!!

M. R.

Palotás – Rimóc 1–1 (1–0)
Palotás, 50 néző, vezette: Kovács T. ( Dobsonyi L., Szász K.). 
Palotás: Lados – Here, Andó, Géczi, Jambrich – Sipos, Tancsik, Jele Z., Huszár – Korecz (Hegyi) Pásztor. Edző: Hegyi Tamás. 
Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Rádi, Fábián – Laczkó (Beszkid), Kelecsényi, Rácz, Bangó N. – Árva, Bangó R. (Vincze B.). Játékos-edző: Komár Gábor. 
Gl.: Jele Z., ill. Oláh T. Sárga lap: Tancsik, ill. Árva. 

Jók:Géczi, Jambrich, Andó, ill. Oláh T., Mócsány, Bangó N. 

Hegyi Tamás: – Az idény leggyengébb játékával rukkoltunk elő, enerváltan játszottunk. Sajnos úgy látom az őszi szezon végére egy kicsit leült a csapat. Ezen a mérkőzésen örüljünk az egy pontnak is. 
Komár Gábor: – Bár az utolsó percekben egyenlítettünk, a helyzeteink alapján közelebb álltunk a győzelemhez. A második félidő játékához gratulálok a csapatnak.

Kiszenvedett győzelem

2012.11.11. 18:13

Rimóc SE - Héhalom SE     2:1 (1:1)

Rimóc, 80 néző, vezette: Pap I. (Boda V., Katona L.).

Gyenge, kapkodó, hibákkal teli játékkal; az akarat segítségével sikerült megszerezni a régóta várt győzelmet.

A 13. fordulóban Héhalom csapatát fogadtuk. Héhalom 15 ponttal a 10. helyen áll a bajnoki tabellán. Egyetlen egy eredmény volt a mai nap elfogadható, a győzelem. Ennek tudatában léptünk pályára. Az első félidőben mégsem az zajlott a pályán, ami el lett tervezve. Ennek ellenére a hazaiak előtt adódott az első 100%-os helyzet, amit Bangó R. ügyetlenül a kapusba lőtt. Ezután a vendégek kerekedtek felül. Egy középpályán eladott labdát követően, a vendégek kihasználták az ezzel kialakult emberfölényt, megszerezték a vezetést. (0:1)

Szinte a semmiből jött a gól. Ez ébresztőleg hatott a hazai csapatra. Fábián R. indítását Bangó R. szelídítette meg, majd egy az egyben a kapussal ezúttal nem hibázott. A kapus hasa alatt belőtte a labdát a hálóba. (1:1)

Fontos volt az egyenlítő gól, ez meccsben tartotta a hazai csapatot. Aztán jött a szünet. A második félidőben még inkább jellemző volt a hazai csapatra a pontatlanság, eladott labdák, rossz megoldások. Egyedül az akarat vitte előre a csapatot. Szétesően futballoztunk. A hazai védelem viszont derekasan állta a sarat. Kétszer is a gólvonalról kellett menteni; előbb Mócsány lábbal, majd Laczkó fejjel óvta meg a hazai kaput a góltól. A csereként beálló Vincze végül eldöntötte a meccset. Kiváló indítást kapott Árvától; Vincze nem sokat gondolkodott, átvette és kilőtte a bal alsó sarkot. (2:1)

Az utolsó húsz perceben itt is és ott is adódtak még lehetőségek, de az eredmény nem változott.

Összegezve: Számunkra fontos mérkőzést vívtunk meg sikerrel. Nehéz szülés volt, de sikerült. Csapatunk a mai meccsen sokat köszönhet a védelemnek, mert sokat tettek azért, hogy győztesen lépjünk le a pályáról. A győzelemből erőt kell meríteni a hátralévő két meccsre, és edzőnk szavával: 'Az eddig elégtelen bizonyítványt, elégségessel kell lezárni.'

Következő héten szombaton Palotásra látogat csapatunk. A meccs 13 órakor kezdődik.

Hajrá Rimóc!!!

M.R.

Rimóc, 80 néző, vezette: Pap I. (Boda V., Katona L.). 
Rimóc: Oláh T. – Mócsány (Ko-már), Kuris, Rádi, Fábián – Laczkó, Kelecsényi, Rácz (Vincze), Bangó N. – Árva, Bangó R. (Beszkid). Játékos-edző: Komár Gábor. 
Héhalom: Őri – Dinka, Kovács, Pásztor, Kárpáti – Bognár, Babusa, Gerhát, Sóss (Dánguly) – Lőrincz, Jakus (Zsámboki). Edző: Szilágyi Albert. 
Gl.: Bangó R., Vincze, ill., Babusa. Sárga lap: Rácz, Bangó N., ill., Dinka, Kovács. Jók: Rádi, Vincze, Oláh T., ill,Őri, Bognár.

Komár Gábor: – Négy vesztes meccs után úgy jött ez a győzelem, mint egy falat kenyér. Remélem erőt merítünk ebből a mérkőzésből. 
Szilágyi Albert: – A szebb napokat látott két csapat mérkőzésén a szerencsésebb nyert. Gólhelyzeteinkből mindössze egyet sikerült értékesíteni, és ez ma nem volt elég pontszerzéshez.

További eredmények:

Bercel - Karancskeszi 0:3
Palotás - Berkenye 2:3
Nőtincs -Szurdokpüspöki 3:0
Karancslapujtő - Balassagyarmat 0:0
Mátranovák -Érsekvadkert 0:0 
Somoskőújfalu - Pásztó 1:3

szabadnapos: Szécsény

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesítettünk

Berkenye-Rimóc SE 4:0 (2:0)

2012.11.04 Berkenye

Vezette: Szűcs Gyula (Kovács Tamás, Katona Tamás)

A mérkőzést rövid ünnepség előzte meg, az 57 éves Szücs Gyulát köszöntötték sportbarátai, aki több évtizedes játékvezetői működését fejezte be ezzel a mérkőzéssel a megyei első osztályban. Gyulának ezúttal is köszönjük a hosszú évek alatt tanúsított, sokszor nehéz döntésekkel teli, alázatos munkáját, amivel közvetve hozzájárult közös ügyünk – a sport – műveléséhez.

Jól kezdett csapatunk, gyorsak, lendületesek voltunk, közeli és távoli lövések, kapufák tarkították a játékunkat. Élvezetes, látványos volt a játékunk, de sajnos ez csak az első hazai gólig tartott.  Berkenyeiek szögletét Mravik fejelte a kapunkba. (1-0) A gól után fordult a kocka és a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását és tovább növelték az előnyüket. Csatáruk az alapvonalon végig cselezte magát majd az ötösön belül érkező Mravik elé tálalt, aki a hálóba vágta a labdát (2−0).

A második félidőben is érvényesült a hazaiak érettebb játéka. Már a félidő elején Rádi csak szabálytalanul tudta megállítani Fábrit a büntetőterületen belül. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, ám ezt Oláh nagyszerű védéssel hárította. A kivédett tizenegyes sajnos nem igazán hozta fel a vendégeket, ellenben a hazaiak tovább növelték előnyüket. A szélről beadott labdát Babik közelről a rúgta a kapuba (3-0). A hazaiak a pontot az i - re negyedik góljukkal tették fel, amikor bal oldali középpályásuk alapvonalon áttört a védősorunkon és középre adott labdáját Fábri helyezte a kapunkba.

Közepes színvonalú és iramú mérkőzésen mezőnyben ugyan alkalmanként egyenrangú ellenfele voltunk a hazai csapatnak, de érdemleges veszélyt nem jelentetünk a Berkenyeiek kapujára. Az egységesebb, jobb csapatjátékot mutató - és a tabellát vezető -  hazai csapat magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

Á.R.

Berkenye: Hisbérli – Bábik, Horváth, Bánföldi, Földvári (Drajkó) – Balázs, Rottek, Burzi (Miklián), Mravik – Greff (Zsibók), Fábri. Játékos-edző: Bánföldi Zoltán. 
Rimóc: Oláh T. – Rádi, Kuris, Fábián, Mócsány – Bangó N., Kelecsényi, Rácz, Laczkó – Árva, Bangó R. (Vincze B.) Játékos-edző: Komár Gábor.
Gl.: Mravik (2), Bábik, Fábri. Sárga lap: Horváth, ill. Rádi.Jók: Mravik, Fábri, Bábik, ill. Oláh T., Kuris, Kelecsényi, Árva.

Bánföldi Zoltán: – A mérkőzés nehezen indul számunkra, de egyre jobban kezdtük elkapni a ritmust, ami meghozta számunkra a megfelelő eredményt. Az ellenfélnek sok sikert kívánok. A játékvezetés kitűnő volt.
Komár Gábor: – Hazai győzelem született, de nem vallottunk szégyent az NB-s játékosokkal teletűzdelt bajnokesélyes ellen. Helyzeteinket továbbra sem tudtuk gólra váltani.

 

süti beállítások módosítása