Ez nem a kapusok napja volt

Rimóci SE-Nőtincs SE 2:3 (2:3)

2012.10.29 14:00

Vezette : Molnár Tibor (Baranyi Gábor, Fekete László)

A hétvégi fordulóban a tabellán 10. helyezett Nőtincs SE látogatott  - a két pont különbséggel - a 11. helyen álló csapatunkhoz, így egyenlő erők küzdelmére számíthattunk. A mérkőzés tétje így mindkét csapat számára a középmezőnyhöz való felzárkózás volt.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, már az ötödik percben sikerült megszerezni a vezetést, igaz ehhez Hatvani kapus hathatós segítségére is szükség volt. A folytatásban a lendületesebb vendégek átvették a játék irányítását, támadásban több veszélyes akciót is vezettek, aminek eredményeként egy szögletet követően már  a tizenhetedik percben megszerezték az egyenlítést. A gól szemmel láthatóan fejben megfogta a rimóciakat, védekezésben többször is a bizonytalanság látszott, míg az erőtlen támadási kísérletek rendre átadási hibában haltak el. A második vendég találat sem váratott sokáig magára, Szunter három embert is átjátszva lőhetett kapura, ám nem túl erős lövése balszerencsés módon az elvetődő Oláh alatt utat talált a hálóba. Az újabb gól végképp szétzilálta a hazai védők maradék önbizalmát is, ám öt perccel később Fábián negyven méterről leadott lövésével - ami Hatvani kapus segítségével ismét a hálóban kötött ki - továbbra is nyílttá vált a mérkőzés. A lefújás előtt néhány perccel azonban újra a vendégek következtek, egy pontrúgást követően felívelt labdát az előrehúzódó Schwarcz -mindenkit megelőzve- fejelt Oláh kapujába.

A második játékrészben joggal várhattuk, hogy a megyei szint átlagát meghaladó első félidei iram miatt  a  vendégek elfáradnak, majd ezt kihasználva előbb egyenlítünk, majd a vezetést is meg tudjuk szerezni. A várakozásunk részben beigazolódott, a vendégek fáradtabban, lomhábban játszottak, így a második félidőben már a hazaiak játszottak fölényben. A mérkőzés képe teljesen megváltozott, előbb Vincze került kihagyhatatlan helyzetbe, majd a csereként beállt Beszkid is egyenlíthetett volna, nem sokkal később pedig - egy kapu előtti kavarodást követően - ismét Vincze találhatott volna be Hatvani kapujába, ám a nőtincsi védelem nem hibázott a kiélezett szituációkban. A vezetés birtokában a védekezésre összpontosító nőtincsieknek azonban így is két komolyabb lehetőségük maradt a második játékrészre, ám ezúttal Oláh bravúrjai miatt az eredmény már nem változott.

Sajnos ezúttal is pont nélkül zárult hazai szempontból ez a mérkőzés, ami egyben azt is jelentheti, hogy ha csapatunk az elkövetkező találkozókon nem tud bravúrt bemutatni Berkenye, Héhalom vagy Palotás ellen, és a záró fordulóban hazai pályán - várhatóan - legyőzi a jelenleg tizenhárom pontos Szurdokpüspökit, akkor mindössze tizenhárom megszerzett ponttal a tabella utolsó harmadában várhatjuk a tavaszi folytatást.

Rimóc: Oláh T. – Mócsány, Kuris, Fábián, Laczkó – Árva, Kelecsényi, Rácz, Bangó N. – Vincze, Bangó R. (Beszkid A.) Játékos-edző: Komár Gábor. 
Nőtincs: Balogh T. – Schwarcz, Tóth Nagy, Nyikos (Hugyecz) – Prukker, Szegvári, Kurali, Miklovicz – Dancsó (Keresztes) Szunter. Játékos-edző: Schwarcz Zoltán. 
Gl.: Fábián, Balogh T. (öngól), ill., Schwarcz, Szegvári, Szunter. Sárga lap: Kuris, Kelecsényi, Rácz, ill., Kurali. Jók: Kelecsényi, Mócsány, Laczkó, ill., Schwarcz, Szunter, Szegvári.

Komár Gábor: – Múlt hetihez képest jól teljesítményt nyújtottunk, akartunk, motiváltak voltunk. Elkerülhető gólokat kaptunk és több helyzetet elhibáztunk. Az egy pontot megérdemeltük volna. Gratulálok a nőtincsieknek. 

Krajcsek János, a Nőtincs szakosztályvezetője: – Az első félidőben kapusunk az ellenfelet, másodikban minket tartott becsben. Más csapatokkal ellentétben mi akkor szidjuk a bírót, amikor nyerünk. Két kiállítás, két 11-es elmaradt. Gratulálok Rimócnak.

 

Mátranováki VSC - Rimóc SE 6:0 (4:0)

Hatalmas pofonba szaladt csapatunk Mátranovákon. Az eredmény hízelgő, hiszen ha kétjegyű lett volna, akkor sem szólhatunk egy szót sem.

Több hiányzóval indultunk Mátranovákra. Nem számolhattunk sérülés miatt Komár G, Lovász B, Bangó A; eltiltás miatt Rácz I.; egyéb elfoglaltság miatt Hegedűs A., Bangó R. játékára. Ez összesen hat játékos...

A mérkőzés elején, az első 20 percben egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Helyzet volt itt is és ott is. Talán nagyobb helyzetek ebben az időszakban a vendégek előtt adódtak. Aztán megváltozott a mérkőzés képe. Egy szélen vezetett hazai támadás után, a beívelt labdát a hazaiak 'gólzsákja' Tóth P. mellre vette - ezzel becsapva védőjét - majd elegáns mozdulattal a vendég kapu bal oldalába emelt. (1:0)

A középkezdés után Mócsány adta el a labdát.  A novákiak lecsaptak rá és a mintaszerű akció végén már kettőre nőtt a különbség.(2:0) A harmadik gólt is megelőzött egy védelmi hiba, amit Oravecz könyörtelenül kihasznált, és megszerezte a novákiak harmadik gólját. (3:0) A negyedik gól egy közelről elvégzett hazai szabadrúgásból született. Tóth P. kiváló szabadrúgása a bal kapufa mellett lengette meg a hálót. (4:0)

Ez a négy gól összesen húsz perc alatt esett, amiből látszik, hogy a vendégcsapat teljesen összeesett. A bajt tetézte, a játékosok közötti nézeteltérés is.

A második félidőre a vendég csapat egy kicsit összekapta magát. Több labdát szereztek középpályán, stabilabbak lettek hátul, de erőt, dinamizmus és ötletet nem tudtak vinni a játékba. Egy-két helyzetet és néhány szögletet jegyezhettünk ezen időszakban. A hazaiak viszont folytatták, amit az első félidőben olyan hatékonyan véghez vittek.

Veszélyes támadásokat vezettek, néha az ügyetlenkedésük, néha az önfeláldozó vendég védők akadályozták meg az újabb gólokat. Ám nem sokat kellett várni az ötödik hazai gólra. Szép egyéni akció végén egy megpattant lövés jelentette az ötödiket... (5:0)

Pár perc múlva Oravecz került helyzetbe. Első lövését Oláh T. még védeni tudta, ám a kipattanó ismét hozzá került és másodszor már nem hibázott. (6:0)

Ezek voltak a száraz tények...

Összegezve: Súlyos, kiütéses vereséget szenvedtünk a jó formában, és a mai napon egy másik dimenzióban futballozó Mátranovák csapatától. Lehetne magyarázkodni, azzal hogy tartalékosan tudtunk kiállni, de nem kell! Gyengék voltunk erőben, akaratban, ötletben és helyzetkihasználásban. De egyvalamiben jobbak: HANGBAN!  Helyre kell tenni a fejeket. Mindenkinek meg van a maga helye a csapatban, ne akarjon senki se többet, se kevesebbet vállalni. Tegye hozzá, azt, ami benne van mint emberileg, mint tudásban. Mind a három fronton (védelem, középpálya,támadósor) magasan alul teljesítettünk. De nincs minden veszve...

Nincs más hátra, mint előre! Van még öt forduló, lehet és illik is javítani, kiköszörülni a csorbát!

Következő forduló: Rimóc - Nőtincs október 28. vasárnap 14:00  Rimóci sportpálya

Hajrá Rimóc!!!

M.R.

 

Rimóc: Oláh - Kuris, Kelecsényi, Mócsány, Rádi - Árva, Fábián, Laczkó, Bangó N. - Vincze(Kis I.), Beszkid A.

Megérdemelt hazai siker ...

2012.10.02. 23:23

Avagy amikor 10 ember hatékonyabb a 11-nél

2012.10.07 15:00 Balassagyarmat

Balassagyarmati VSE-Rimóc SE 2-1 (2:0)

Balassagyarmat, 150 néző

Játékvezetők: Bogár Gergő (Fodor Richárd, Molnár László)

A szebb napokat megélt, magasabb osztályokat is megjárt Balassagyarmat csapatához látogattunk a hétvégén. Sajnos eléggé megilletődve kezdtünk, ennek már az 5. percben meglett az eredménye. Egy gyors támadást követően az elalvó védőink mellett Kelecsényi Tamás éles szögből megszerezte a hazaiaknak a vezetést (1-0). A gól eléggé felpörgette, az amúgy is magasabb sebességfokozatban lévő hazaiakat, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, több ziccer kihagyása mellett még a tizenegyest is a kapufára rúgták, de hogy próbálkozásuk ne legyen eredménytelen, mi ismét segítettünk rajtuk, jobb oldali akciójuk során csak néztük, ahogyan Kelecsényi Tamás második gólját is megszerzi csapatának (2-0). A bekapott gól után kezdtünk magunkhoz térni, amit jelzett egy felső sarkot elkerülő 35 méterről leadott Fábián lövés és azt követően több ígéretes kísérletünk is.

Szünet után már kiegyenlítettebbé vált a játék a mindkét oldali próbálkozásoknak köszönhetően, de még mindig a hazaiak voltak aktívabbak, amit egy zúgó kapufájuk is erősített. Ezt követően azonban Árva Róbert került főszerepbe, akit a büntető területen belül csak szabálytalanul tudtak szerelni a hazai védők, a jogosan megítélt büntetőt Oláh Tibor ezúttal is magabiztosan értékesítette (2:1) A rimóciak számára a fordulópont a 66. percben érkezett, amikor is Bogár játékvezető piros lappal jutalmazta Rácz Iván reklamálását (előbb túl szigorúan kapott sárga lapos figyelmeztetést egy elkésett szerelésért, másodszor a vendég nézőkkel és Kelecsényi Gáborral együtt vitatott egy les megítélést a bírónál, melyből ő húzta a rövidebbet). A 10 emberre fogyatkozott csapatunk a kiállítást követően elkezdett focizni. Az addig „halovány” Vincze Benjamin egy távoli lövéssel és két lehetőség elügyetlenkedésével hívta fel magára a figyelmet, majd a 84. percben  ismét  Árva Róbert került helyzetbe, a jobb oldalon egészen az ötös sarkáig verekedte be magát - ám lövését Szatmári bravúrral hárította  (bent ketten várták ígéretes pozícióban a labdát). A mérkőzés csattanója  a 88. percben következhetett volna be, de Kis István - 8 méterről a kapuval szemben állva - mellé lőtte a „meccslabdát”.

Összefoglalva: akár szépet is lehetne írni a mérkőzésről, de az nem lenne igaz. Tény, a kiállításig sokszor csak kerestük kutattuk a labdát, futottunk az események és az eredmény után, igazán jó teljesítményt nem nyújtottunk. Ehhez hozzátartozott az is, hogy a meghatározóbb emberek, azaz a „középső tengely” nem nyújtott olyan teljesítményt, hogy a helyosztóként előlépett mérkőzésen eredményesen szerepeljünk.

J. B.

Balassagyarmati VSE: Szathmári Zs. – Balga, Ordasi, Földvári, Ágner – Opitz, Chikán P., Dudás (Benécs), Zolnyánszki (Doman) – Bódis (Baranyi T.), Kelecsényi T. (Hodúr). Megbízott edző: Szalánszki Róbert. 
Rimóc: Oláh T. – Rádi, Kuris, Mócsány, Kelecsényi G. – Bangó N., Árva, Fábián, Rácz I. – Bangó R. (Kis I.), Vincze B. Játékos-edző: Komár Gábor.
Gl.: Kelecsényi (2), ill. Oláh T. (11-esből). Sárga lap:Ordasi, Ágner, Opitz, Benécs, Baranyi T. Kiállítva: Rácz I.Jók: Szathmári, Balga, Földvári, Chikán, Kelecsényi T., ill. Rádi.

Szalánszki Róbert: – Egy lelkesen játszó csapatot sikerült legyőzni. Helyenként jó játékkal, kidolgozott helyzeteink nem eredményeztek több gólt. Gratulálok a csapatnak. 
Komár Gábor: – Megérdemelt hazai győzelem született. Egyénileg többen gyenge teljesítményt nyújtottak a csapatból. A bírói hármas sem állt a helyzet magaslatán. Gratulálok a hazaiaknak.

süti beállítások módosítása